Απίστευτο: Το Mirage επέπλευσε και ακυβέρνητο «έβαλε πλώρη» για Εύβοια | Photo

απίστευτο-το-mirage-επέπλευσε-και-ακυβέρνη-541804

Ήταν μερικά λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι όταν το νούμερο δύο του σχηματισμού που έπαιρνε μέρος στην άσκηση που προέβλεπε εμπλοκή τεσσάρων αεροσκαφών ανέφερε βλάβη στη μηχανή. Ο 28χρονος πιλότος του Mirage 2000 επιχείρησε επανεκκίνηση, το αεροσκάφος δεν υπάκουσε το μηχανικό πρόβλημα ήταν σοβαρό.

Τότε (12:18) έλαβε εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Ο υποσμηναγός πετούσε εκείνη την ώρα στα 500 πόδια μεταξύ Σκύρου και Σύμης. Τράβηξε τους μοχλούς του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το σκάφος.

Ο αρχηγός του σχηματισμού ανέφερε το συμβάν, ανέφερε το στίγμα και ταυτόχρονα πως είδε τον θόλο του αλεξιπτώτου να ανοίγει κανονικά. Αμέσως δυο ελικόπτερα από Χίο και Λήμνο “σηκώνονται” για έρευνα. Τα κύματα παρέσυραν τη μικρή σωστική λέμβο με τον πιλότο περίπου δέκα μίλια από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους. Χρειάστηκε μιάμιση ώρα μέχρι την ασφαλή περισυλλογή του.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ωστόσο είχε ήδη σημάνει δεύτερος συναγερμός. Τα πτητικά μέσα που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου έχουν αναφέρει κάτι απίστευτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” το αεροσκάφος λόγω της πορείας του και της μικρής απόστασης από την επιφάνεια της θάλασσας μετά την εκτίναξη του πιλότου δεν “καρφώθηκε” στη θάλασσα. Προσθαλασσώθηκε και άρχισε να επιπλέει λόγω της μεγάλης επιφάνειας των φτερών του.Mirage 2000: Έπεσε στη θάλασσα αλλά δεν βυθίστηκε! Το απίστευτο περιστατικό ανοιχτά της Εύβοιας

Το απίστευτο περιστατικό αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και έτσι ξεκίνησε δεύτερη επιχείριση για την ανάκτηση του αεροσκάφους.

Σε πείσμα όλων των πιθανοτήτων το αεροσκάφος με πτερύγια τύπου “Δ” έμενε στην επιφάνεια. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, αν και η θάλασσα είχε έντονο κυματισμό το σκάφος έμενε στην επιφάνεια και είχε μάλιστα πάρει… κατεύθυνση για την Εύβοια!

Τα κύματα πήγαν το αεροσκάφος (τουλάχιστον τον βασικό του κορμό) μεταξύ Αγίας Άννας και Κύμης, ανοιχτά από το Σαρακήνικο.

Αμέσως πλωτά του Λιμενικού και του Ναυτικού προσπάθησαν να το προσεγγίσουν για να μπορέσουν να το “δέσουν” ώστε να μην παρασυρθεί στον βυθό και σε βάθη που στην περιοχή ξεπερνούν ακόμη και τα 500 μέτρα. Ήταν μια προσπάθεια που κράτησε μέχρι τη Δύση του Ήλιου…

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook