Απίστευτο: Το σύστημα υγείας τους διαφημίζουν οι τζιχαντιστές!

απίστευτο-το-σύστημα-υγείας-τους-διαφ-241325

tzix-ugeiaΜέχρι πρότινος η έννοια του Ισλαμικού Κράτους ήταν συνυφασμένη με εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς, λιθοβολισμούς και άλλα αποτρόπαια εγκλήματα. Από τώρα ωστόσο, οι τζιχαντιστές φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μία διαφορετική εικόνα που θα συνδέεται με τις… παροχές υγείας.

Σε μία προσπάθεια να αποδείξουν πως είναι φιλάνθρωποι και φροντίζουν για την υγεία των συντρόφων τους, οι τζιχαντιστές λανσάρουν το δικό τους σύστημα υγείας αντιγράφοντας εκείνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Μάλιστα, για το λογότυπό τους έχουν αντιγράψει εκείνο του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, NHS.

djihad001

Έτσι, το ISHS υπόσχεται πως θα προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στους… συντρόφους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε εμφανίζονται δύο άνδρες, ο Αμπού Γιουσούφ αλ-Ουστράλι (από την Αυστραλία) και ο δεύτερος ο Αμπού Μουκαατίλ αλ-Χίντι (από την Ινδία), οι οποίοι ντυμένοι με γαλάζιες στολές υποστηρίζουν ότι είναι γιατροί, μιλώντας για τις υπηρεσίες του συστήματος που σύντομα θα λειτουργεί στην Ράκα.

Στο μεταξύ, στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί διαφημιστική εικόνα με έναν άνδρα με γαλάζια στολή και στηθοσκόπιο, ενώ πίσω του αναγράφεται το λογότυπο «ISHS» με αναφορά: «Coming soon».

djihad002
Βέβαια, ακτιβιστής που ζούσε στην Ράκα τον περασμένο Μάρτιο δήλωσε πως μόνο οι ισλαμιστές μαχητές είχαν πρόσβαση σε νοσοκομεία με δωρεάν περίθαλψη σε αντίθεση με τους πολίτες που καλούνταν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στους IBTimes, ο ακτιβιστής πρόσθεσε πως οι ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή έχουν κλείσει και μόνο το δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή Τελ Αμπιάντ παραμένει ανοιχτό, αλλά χρεώνει υπερβολικά τους ασθενείς.

Την ώρα που οι αιμοδιψείς τρομοκράτες φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τις δικές τους δομές, υποστηρίζουν πως θα κυκλοφορήσει και δικό τους νόμισμα με σκοπό τον παντελή έλεγχο στις περιοχές που κυριαρχούν.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook