Απίστευτο! Μακάβρια εφαρμογή σου δείχνει από τι θα πεθάνεις…

απίστευτο-μακάβρια-εφαρμογή-σου-δείχ-323020

Ένα εύχρηστο διαδραστικό εργαλείο μπορεί να υποδείξει τις πιο πιθανές αιτίες θανάτου ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την εθνικότητα.

Βάσει στοιχείων από τα αρχεία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο ειδικός σε θέματα ανάλυσης δεδομένων Nathan Yau σχεδίασε την εντυπωσιακή εφαρμογή, η οποία παρουσιάζει αναλυτικά τις «δημοφιλέστερες» αιτίες θανάτου ανά ηλικία.

Τα στοιχεία προέρχονται από πιστοποιητικά θανάτου Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 1999 και 2014, οπότε η εφαρμογή θεωρείται αντιπροσωπευτική κυρίως για τον πληθυσμό των ΗΠΑ, ωστόσο δίνει μια σχετικά ακριβή εικόνα για τις «τάσεις» που επικρατούν παγκοσμίως.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Επιλέγετε το φύλο, την εθνικότητα και την ηλικία σας. Η εφαρμογή αρχίζει να παράγει αποτελέσματα για τις πιθανές αιτίες θανάτου ανά ηλικία. Κάθε κουκκίδα που εμφανίζεται στον πίνακα αντιπροσωπεύει μία από τις πιθανές αιτίες θανάτου ανάλογα με την ηλικία.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να δοκιμάσετε την εφαρμογή.

Capture 3553411b

Τα στοιχεία υποδεικνύουν, όπως θα περίμενε κανείς, ότι ο θάνατος σε μικρή ηλικία είναι πιο πιθανό να επέλθει λόγω κάποιας εξωτερικής αιτίας παρά λόγω ασθένειας.

Αυτό που εξέπληξε όμως τον Yau καθώς μελετούσε τα στοιχεία ήταν ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι οι καρδιαγγειακές επιπλοκές. «Πίστευα ότι ο καρκίνος θα είναι η βασικότερη αιτία θανάτου», αναφέρει ο ερευνητής.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook