Απίστευτο βίντεο: Χιλιάδες καρχαρίες κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από την ακτή της Φλόριντα

απίστευτο-βίντεο-χιλιάδες-καρχαρίες-332405

Με τις θερμοκρασίες να έχουν πέσει κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, αρκετοί Αμερικανοί μπαίνουν στον πειρασμό να καταφύγουν στις παραλίες της Φλόριντα για λίγη ζεστασιά.

Ωστόσο, όσοι καταφέρουν να βρεθούν στην ηλιόλουστη πολιτεία με τις θρυλικές πλαζ, καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά από νερά αυτήν την εποχή του χρόνου, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες μεταναστεύουν σε πελώρια κοπάδια, περνώντας μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές.

Ο καθηγητής βιολογικών επιστημών του Πανεπιστημίου Ατλάντικ, Stephen Kajiura τράβηξε ένα βίντεο από ένα ελικόπτερο που δείχνει αμέτρητους μαυροπτέρυγους καρχαρίες να «καταλαμβάνουν» τα νερά του Παλμ Μπιτς, στην ακτή της Φλόριντα. O Kajiura παρακολουθεί τις κινήσεις των καρχαριών από τα μέσα του Γενάρη, όμως αποφάσισε να απαθανατίσει με την κάμερά του αυτή την εντυπωσιακή «μετανάστευση» από ύψος 5.000 ποδιών για να τη δείξει στους φοιτητές του.

«Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Μπορείς να σταθείς στην ακτή, να ρίξεις ένα βότσαλο και θα πετύχεις κάποιο. Τόσο κοντά βρίσκονται», είπε στο δίκτυο WPEC.

Οι μαυροπτέρυγοι καρχαρίες είναι το πιο συνηθισμένο είδος σε αυτήν την περιοχή της Φλόριντα και βρίσκονται πίσω από την πλειοψηφία των επιθέσεων σε λουόμενους. Κάθε χειμώνα, την εποχή του ζευγαρώματός τους, μετακινούνται προς θερμότερες περιοχές του ωκεανού.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook