Απίστευτο βίντεο: Ουκρανοί ρίχνουν τοπικό πολιτικό άρχοντα σε… κάδο απορριμμάτων

απίστευτο-βίντεο-ουκρανοί-ρίχνουν-το-311816

Τα πάθη στην Ουκρανία όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλαγιάσουν. Και μαζί με τον πόλεμο με την Ρωσία μαίνεται και μία εσωτερική διαμάχη για την επικράτηση διαφόρων τάσεων της ουκρανικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής.

Στο απίστευτο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο, βλέπουμε μία εξαγριωμένη ομάδα ανθρώπων που φορούν κουκούλες, να σέρνουν και να χτυπούν στους δρόμους της πόλης έναν άνθρωπο.

Πρόκειται για τον Νικολάϊ Σερσουν, ένα πρώην τοπικό άρχοντα της πόλης Rivne, τον οποίο ένας από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, είπε ότι τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε την θέση του για να κρύψει τα παράνομα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο Σέσρσουν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι έκανε όλους αυτούς του ανθρώπους να εξεγερθούν εναντίον του και να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο. Πάντως οι κατηγορίες είναι συγκεκριμένες, και αφορούν την παράνομη υλοτομία της περιοχής κοντά στην πόλη, με στόχο τον πλουτισμό του.

Όπως και να έχει το περιστικό κατέληξε με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι κουκουλοφόροι αφού τον έσερναν για αρκετή ώρα, τον έριξαν στον κάδο απορριμμάτων.

Και μάλισα έκλεισαν και το καπάκι για να μην μπορεί να βγει από εκεί. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ένα ασθενοφόρο που πήρε τον Σερσούν από τον κάδο και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, καθώς τόσο από τα χτυπήματα όσο και από τον εγκλεισμό του στον κάδο απορριμάτων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που φθάνουν από την περιοχή, οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ αυτή την ιδιότυπη διαμαρτυρία είναι οπαδοί του πρώην προέδρου Γιανούκοβιτς, ο οποίος ήταν φίλα προσκείμενος στη Ρωσία.

Πάντως το περιστατικό με τον σκουπιδοτενεκέ δεν είναι κάτι πρωτοφανές, και μάλλο αποτελεί συνήθη πρακτική στην Ουκρανία, καθώς και πριν περίπου ένα χρόνο, ένας πολιτικός υποστηρικτής του Γιανούκοβιτς είχε και αυτός αντίστοιχη κατάληξη στο Κίεβο.

Το βίντεο με το περιστατικό που έγινε χθες στην πόλη Rivne στην Ουκρανία.

Το βίντεο με το αντίστοιχο περιστατικό που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν και πάλι ένα εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε εναντίον του πρώην υπουργού Βιτάλι Ζουράφσκι επειδή τον θεωρούσαν φίλα προσκείμενο στον πρώην πρόεδρο φιλορώσο πρόεδρο. Μάλιστα το περιστατικό είχε γίνει σε κεντρικό σημείο του Κιέβου, έξω από το κοινοβούλιο της χώρας.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook