Απίστευτη ιστορία! Υιοθετημένη 42χρονη ψάχνει την Κρητικιά μητέρα της που το 1974 σπούδαζε στην Θεσσαλονίκη

απίστευτη-ιστορία-υιοθετημένη-42χρονη-439429

Στις μέρες μας πια δύσκολα κανείς, ακούει, μαθαίνει ή διαβάζει για τέτοιες ιστορίες.

Είναι όμως αυτή η ίδια η ζωή που με τον δικό της μοναδικό τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις με μια ιδιαίτερη σκληρότητα, μπορεί να σκαρώσει.

Η ιστορία μιας 42χρονης γυναίκας από την Θεσσαλονίκη, είναι μια τέτοια ιστορία, μοναδική, σκληρή, αλλά ανθρώπινη.

Πριν από δύο μόλις χρόνια, ανακάλυψε ένα φοβερό μυστικό: Πως οι άνθρωποι που είχε γνωρίσει και θεωρούσε γονείς της, ήταν οι θετοί της γονείς και όχι οι βιολογικοί.

Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκινά ο αγώνας της για να ανακαλύψει την βιολογική της μητέρα.

Και όπως μας έγραψε όταν ήρθε σε επαφή με το zarpanews.gr, για να την βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, ο αγώνας της αυτός την οδηγεί μέχρι την Κρήτη:

Η ιστορία έχει ως εξής:

«Η ανάγκη το να μάθω ποια είμαι με κάνει να σας γράψω αυτή την στιγμή.

Είναι δύσκολο να βλέπεις στον καθρέφτη το πρόσωπο σου και να μην ξέρεις ποια είσαι, σε ποιον μοιάζεις, με ποιον έχεις το ίδιο αίμα.

Έμαθα με άσχημο τρόπο ότι οι γονείς μου δεν είναι οι βιολογικοί αλλά οι θετοί.

Πριν 2 χρόνια έγινε αυτή η αποκάλυψη που ήταν καλά κρυμμένη για 40 χρόνια. Δυστυχώς όμως οι γονείς μου δεν είναι στην ζωή για να μου απαντήσουν στα ερωτήματα μου.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα μόνη μου το ταξίδι της αναζήτησης. Ρώτησα τους πάντες και όλων αυτών η απάντηση ήταν «ναι ,το ξέρουμε αλλά δεν ξέρουμε τίποτα άλλο.»

Πολλά στόματα κι όλα σφραγισμένα. Πήγα στο ληξιαρχείο και βρήκα την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως μου με τα στοιχεία των θετών γονιών μου. Χάρηκα…. «λέω, μάλλον λάθος κατάλαβα». Αλλά δυστυχώς είχα κι άλλη ληξιαρχική πράξη γέννησης που αυτή ήταν απ το ίδρυμα του Άγιου Στυλιανού της Θεσσαλονίκης.

Κόπηκαν τα πόδια μου. Το ίδρυμα ήταν ο κηδεμόνας μου. Αυτό με είχε δηλώσει. Πήγα στο ίδρυμα και ζήτησα τον φάκελο μου. Εκεί λοιπόν έμαθα ότι στις 23 Οκτωβρίου του 1974 στις 11 το βράδυ βρέθηκα στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος με μόνα στοιχεία επάνω μου ένα φαρμάκι που φορούσα, ένα κομμάτι υφάσματος εμπριμέ και ένα κομμάτι σιέλ κουβέρτας.

Τίποτα άλλο…. Άρα είμαι έκθετο. Δεν έχουν στοιχεία, ούτε ποιος με άφησε, ούτε κάποιο χαρτάκι που να λέει οτιδήποτε για την βιολογική μου οικογένεια. Παρόλα αυτά στάθηκα τυχερή, γιατί έφυγα απ’ τον Άγιο Στυλιανό περίπου 8 μηνών.

Με υιοθέτησαν δυο υπέροχοι άνθρωποι που όπως έδειξε στην πορεία ήμουν το παιδί της καρδιάς τους.

Αφού δεν μπορούσα να βρω κανένα άλλο στοιχείο για την βιολογική μου μητέρα ρώτησα και τον νονό μου αν ήξερε κάτι παραπάνω από το ΤΙΠΟΤΑ των άλλων. Αυτός λοιπόν μου είπε ότι η βιολογική μου μητέρα είχε καταγωγή από την Κρήτη και ότι σπούδαζε, καθώς ήταν φοιτήτρια, στην Θεσσαλονίκη το 1974.

Την βοήθησαν δυο κυρίες του κατηχητικού στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές οι κυρίες οι οποίες δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή, είπαν ότι δεν μπορούσε να με κρατήσει γιατί ήταν μικρή, και έτσι αυτές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Οι κυρίες αυτές του κατηχητικού λοιπόν, δούλευαν οικειοθελώς στο ίδρυμα. Αυτό μου γεννά ερωτήματα…! Νοιώθω πως η βιολογική μου μητέρα δεν ξέρει καν την ύπαρξη μου. Παρόλα αυτά εγώ θέλω να την γνωρίσω. Θέλω να μάθω την αλήθεια που δικαιούμαι.

Έχω αδέλφια; Ποια είμαι; Σε ποιον μοιάζω; Θέλω να την δω στα μάτια. Θέλω να την ευχαριστήσω που μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου, την ίδια την ζωή.

Παρόλο όμως που τα θέλω μου είναι πολλά και δυνατά, δεν θα ήθελα να της αναστατώσω την ζωή, απλά να την δω έστω μια φορά κ ας μου το απαγορεύσει στην συνέχεια.

Δεν θα φανερώσω το καλά κρυμμένο, ίσως, μυστικό της . Μόνο να δω τα μάτια της και να πάρω μια αγκαλιά.

Έχω κάνει και ανάλυση του DNA μου.

Όλα αυτά έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

Η ημερομηνία γεννήσεως μου ίσως να μην είναι η πραγματική γιατί στις 23/10/1974 που υποτίθεται ότι με άφησαν, ο παιδίατρος του ιδρύματος έκρινε βάση ομφάλιου λώρου ότι ήμουν περίπου 20 ημερών. Οπότε όποιος γνωρίζει κάτι να μην δώσει πολύ βάση στις ημερομηνίες γιατί μπορεί να παίζουν απ τον Σεπτέμβριο του 74 μέχρι και τον Νοέμβριο του 74».

Τα στοιχεία της 42χρονης είναι στην διάθεση του zarpanews.gr. Όποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 2821052010.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook