Απίστευτη ιστορία: «Δεν ξέρω ποιο από τα παιδιά μου προήλθε από τους βιασμούς του άντρα μου»

απίστευτη-ιστορία-δεν-ξέρω-ποιο-από-τ-223288

ImageHandlerΜια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως, στην κομητεία Ντέβον, της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Η Τερέζα Κουίνιν γνώρισε τον Πολ Κλαρκ όταν ήταν δώδεκα ετών κι αυτός δεκαπέντε. Ξεκίνησαν μια σχέση κι από τότε, πέρασαν πάνω από τρεις δεκαετίες μαζί. Όπως όμως αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε δικαστήριο του Έξετερ, δεν ήταν ουσιαστικά μαζί.

Η Τερέζα, πλέον από το νέο της σπίτι, με το νέο της σύντροφο διηγείται: «Ήμασταν περίπου ένα χρόνο μαζί, όταν μπήκε στη φυλακή για πρώτη φορά. Πέρασε 21 μήνες για διάρρηξη, πίσω από τα σίδερα κι εγώ του στάθηκα. Όταν βγήκε τσακωνόμασταν. Πολλές φορές φορές ήταν σαν παιχνίδι, άλλες όμως το πράγμα σοβάρευε κι έφτανε να μου ρίχνει μπουνιά στο κεφάλι».

Σε ηλικία 15 ετών, η Τερέζα έμεινε έγκυος και μετακόμισε στο διαμέρισμα του Κλαρκ, ενώ παράλληλα τα σκηνικά βίας χειροτέρευαν. «Μπορούσε να διαλύσει ολόκληρο το σπίτι. Μια φορά πέρασε γύρω από το λαιμό μου ένα καλώδιο του μπάνιου και προσπάθησε να με στραγγαλίσει» αποκαλύπτει και συμπληρώνει πως «όταν έφτανε η αστυνομία άλλαζε αμέσως και κατέληγαν οι αστυνομικοί να αναρωτιούνται για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί. Συνήθως τον εγκατέλειπα, αλλά μετά ερχόταν στο πατρικό μου και καταλήγαμε πάλι μαζί«.

Μετά τη γέννηση της κόρης τους, το πρόβλημα αλκοολισμού του Κλαρκ χειροτέρευσε, ενώ άρχισε και την εισπνοή κόλλας, που ανάγκασε την οικογένειά του σε παρέμβαση, λέγοντας στην Τερέζα πως έπρεπε όλοι να μετακομίσουν στο πατρικό του Κλαρκ. «Όταν ήμουν εκεί, δεν με άφηνα να φύγω ποτέ μόνη μου, καθώς ήξερα πως θέλω να εγκαταλείψω τον Πολ» αποκαλύπτει η Τερέζα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1989, μετά τη γέννηση του μεγαλύτερου γιού τους, επειδή κατά το μυαλό του Κλαρκ, ένας γάμος, θα τον έκανε να φαίνεται πιο ευυπόληπτος όταν εμφανιζόταν στο δικαστήριο. Η άτυχη γυναίκα αποκαλύπτει πως την ανάγκαζε να πηγαίνει να του παίρνει κόλλα, ώστε να την εισπνέει και να δείχνει τρελός, για να μην τον στείλουν στη φυλακή.

Περνώντας τα χρόνια η κατάσταση δεν άλλαζε. Τουναντίον ο Κλαρκ γινόταν όλο και πιο βίαιος με αποκορύφωμα δυο περιστατικά. Στο πρώτο έδεσε τα πόδια της γυναίκας του, τη χτύπησε, την έγδυσε και την πέταξε έξω από το σπίτι, ενώ κατά το δεύτερο τη χτύπησε επανειλημμένα και στη συνέχεια τη βίασε, με τον πατέρα της, να βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο, ανήμπορος λόγω κινητικών προβλημάτων να βοηθήσει.

Όταν μεγάλωσαν τα παιδιά, μπήκαν κι αυτά στο χορό, καθώς ο Κλαρκ πολλές φορές παραπονιόταν για το μαγείρεμα και όταν κάποιο από τα παιδιά έφερνα αντίρρηση, πετούσε το φαγητό στο πάτωμα ή τον τοίχο και ανάγκαζε τον εκάστοτε αντιρρησία να φάει από εκεί.

Εν τέλει η Τερέζα τον εγκατέλειψε το 2010 κατηγορώντας τον στην αστυνομία για βιασμό όμως ελλείψει αποδείξεων αφέθηκε ελεύθερος. Όμως μια άλλη γυναίκα αποφάσισε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, την Τερέζα και τις γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία και κατήγγειλε τον Κλαρκ για βιασμό. Όταν η αστυνομία εξέτασε τις δυο υποθέσεις, ανακάλυψε ομοιότητες, άνοιξε εκ νέου την υπόθεση και ο Κλαρκ καταδικάστηκε πριν ένα μήνα σε 16 χρόνια φυλακής ή «18 μήνες για κάθε βιασμό» όπως λέει η Τερέζα.

«Μου στέρησε 30 χρόνια από τη ζωή μου, την αυτοπεποίθησή μου, την αυτοεκτίμησή μου, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Όμως παραμέρισα την ανωνυμία μου για χάρη των υπολοίπων γυναικών που υφίστανται παρόμοια μεταχείριση. Αν μπορέσω να βοηθήσω ένα άτομο, ή ένα παιδί εκεί έξω, τότε αξίζει».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook