Απίστευτη επιτυχία για Λεβέντη και Γκλέτσο | Εντυπωσιακά αποτελέσματα

απίστευτη-επιτυχία-για-λεβέντη-και-γκ-207398

ImageHandlerΤο υψηλότερο -και με μεγάλη διαφορά- ποσοστό στην ιστορία της επιτυγχάνει στις εκλογές του 2015 η Ένωση Κεντρώων του κ. Βασίλη Λεβέντη. Το 1,80% που λαμβάνει η Ένωση, είναι μεν μακριά από το ελάχιστο 3% που απαιτείται για την είσοδό της στη Βουλή, ταυτόχρονα όμως είναι υπερδιπλάσιο του καλύτερου προηγούμενου αποτελέσματος, από το 1996 έως σήμερα. Επίσης, το 1,80% του Βασίλη Λεβέντη είναι κατά πολύ ανώτερο του ποσοστού που έλαβε ο συνασπισμός των Πράσινων και της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.

Ειδικά, δε στην περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης, εκεί όπου εκλέγεται ο πρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να λαμβάνει 5,14% έναντι 4,08%. Και, με δεδομένο ότι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη δεν μπαίνει στη Βουλή, «κληροδοτεί» την έδρα στον κ. Βενιζέλο. Αλλά και σε πολλές περιφέρειες, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, η Ένωση Κεντρώων πέτυχε ποσοστά άνω του 2,5%.

Η περίπτωση της Τελείας του Απόστολου Γκλέτσου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, εφόσον το κόμμα του ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο νομό Φθιώτιδας η Τελεία βρέθηκε πάνω από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ και σε μικρή απόσταση από το ΚΚΕ, με ποσοστό 4,16%. Το συνολικό εκλογικό μερίδιο της Τελείας, σε όλη την ελληνική επικράτεια, βρίσκεται στο 1,78%, σε μια μάχη σώμα με σώμα με την Ένωση Κεντρώων.

Όπως παρατήρησε εύστοχα ο Γρηγόρης Ψαριανός, υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού «εάν Γκλέτσος και Λεβέντης κατέβαιναν μαζί, θα έμπαιναν στη Βουλή χαλαρά». Και, όπως είναι γνωστό, το ποσοστό που αποσπούν τα κόμματα εκτός Βουλής έχουν άμεση επίδραση στις κοινοβουλευτικές ισορροπίες, εφόσον μειώνουν το ποσοστό που απαιτείται από το πρώτο κόμμα για την αυτοδυναμία.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook