Απίστευτη ελληνική πατέντα: Online γάμοι και βαφτίσεις για συγγενείς στο εξωτερικό!

απίστευτη-ελληνική-πατέντα-online-γάμοι-κα-227634

weddings_welcomeΜία απίστευτη ελληνική πατέντα κέρδισε το 2ο βραβείο στο INNOVATHENS και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα βαφτίσια και τους γάμους.

Η ιδέα ανήκει στον 30χρονο ηλεκτρονικό Σεραφείμ Παππά, ο οποίος δημιούργησε το Livemoments.gr που μεταφέρει εικόνα γεγονότων σε χρήστες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Οπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, η ιδέα του προέκυψε όταν προσπάθησε να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό του στην Αιτωλοακαρνανία. Επιχείρησε να μεταδίδει αγώνες της τοπικής ομάδας μπάσκετ μέσω live streaming για να μπορούν να τις βλέπουν και όσοι συντοπίτες του ζούσαν πλέον στην Αθήνα ή το εξωτερικό.

Στην πορεία η ιδέα είχε μεγάλη απήχηση και εξελίχθηκε και έτσι άρχισε να καλύπτει πανηγύρια και εκδηλώσεις, ενώ αργότερα στο μενού μπήκαν τα βαφτίσια και οι γάμοι.

Ειδικά αυτό το τελευταίο ήταν η καινοτομία που του χάρισε τη 2η θέση, αφού υπολογίζει πώς θα έχει μεγάλη ζήτηση από αλλοδαπούς που έρχονται να παντρευτούν στη χώρα μας και οι συγγενείς τους λόγω απόστασης δε μπορούν να ακολουθήσουν. Μαζί με την πρόσκληση θα λαμβάνουν έναν ειδικό κωδικό που θα τους δίνει πρόσβαση στο livestreaming, ενώ η εφαρμογή διαθέτει επίσης δυνατότητα chat ώστε οι χρήστες να μιλάνε μεταξύ τους βλέποντας το γεγονός.

Το κόστος μίας τέτοιας υπηρεσίας είναι 350 ευρώ για γάμους στην Αθήνα, ενώ σε περίπτωση γάμου σε επαρχία ή νησί, ο πελάτης καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης.

Με τους αρχικούς υπολογισμούς, το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεται για μία τέτοια επιχείρηση είναι περίπου 45.000 ευρώ, ωστόσο είναι αισιόδοξος αφού έχει ήδη καλύψει τον πρώτο γάμο και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook