Απίστευτες εικόνες: Χιλιάδες ανθρωποι ταξιδεύουν κρεμασμένοι έξω από το τρένο

απίστευτες-εικόνες-χιλιάδες-ανθρωπο-509353

Σκηνές απείρου κάλλους λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση στον σιδηρόδρομο του Μπανγκλαντές, όπου χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά μέσα, γύρω και πάνω από τους συρμούς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου ταξιδέψουν και να μεταφερθούν από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ο φακός της κάμερας «συνέλαβε» εικόνες που ξεπερνούν τη φαντασία, αλλά και τα ανθρώπινα όρια, όπως τα εννοούμε στις χώρες της Δύσης. Χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ταξιδεύουν στην οροφή, αλλά και κρεμασμένοι στα άκρα. Στόχος τους είναι φτάσουν στην Ντάκα, όπου θα αναζητήσουν εργασία και λίγα χρήματα για να μεταφέρουν στις οικογένειές τους τα απαραίτητα.

Οι εικόνες είναι πέρα από κάθε φαντασία και παρ’ ότι παραβιάζεται κάθε έννοια ασφάλειας, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Πολλοί από τους ανθρώπους που σκαρφαλώνουν στην οροφή, ή και παιδιά, χρειάζονται τη βοήθεια των υπολοίπων, ενώ στα πλαϊνά των συρμών κρέμονται εκατοντάδες άνθρωποι.

Το τρένο, με όλο αυτό το μελίσσι να κρέμεται γύρω του, αναπτύσσει ταχύτητα σχεδόν 50 χλμ την ώρα. Εξυπακούεται πως αν κάποιος γλιστρήσει ή χάσει την ισορροπία του, οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά, σε καθημερινή βάση χιλιάδες εργάτες και εργάτριες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, στο κυνήγι του μεροκάματου…

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook