Απίθανο! Ανδροειδές ρομπότ που συζητάει και προσέχει ηλικιωμένους | Video

απίθανο-ανδροειδές-ρομπότ-που-συζητά-201445

robot1Στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας που γίνεται στο Λας Βέγκας, παρουσίασε περήφανα, η ιαπωνική εταιρία Toschiba, γυναικείο ανδροειδές ρομπότ. Στόχος του κολοσσού, ήταν η κατασκευή ενός καλοσυνάτου, με ανθρώπινες εκφράσεις και εξωτερικό παρουσιαστικό ρομπότ, που μπορεί να συζητάει σαν πραγματικός άνθρωπος. Η εταιρία μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι είναι το πιο ρεαλιστικό ρομπότ με μορφή ανθρώπου, που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα.

Η ρεαλιστική-απαλή κίνηση του ρομπότ, επιτυγχάνεται μέσω 43 μηχανισμών με πεπιεσμένο αέρα, εκ των οποίων οι 24 βρίσκονται στους ώμους και στα χέρια και 15 στο πρόσωπο, για να μπορεί να παίρνει ανθρώπινες εκφράσεις, ενώ το σώμα είναι καλυμμένο από σιλικόνη για να υπάρχει η επιθυμητή ελαστικότητα. Το ρομπότ, μπορεί να είναι χαρούμενο, λυπημένο, ενοχλημένο, ακόμα και να κλάψει.

robot2

Η Chihira είναι το τελευταίο δημιούργημα της Toschiba, που εντάσσεται στην «ανθρώπινη έξυπνη κοινότητα»,μία ομάδα ρομπότ κατασκευασμένων για την επίτευξη μιας «πιο αμέριμνης ζωής». Η εταιρία οραματίζεται, τα συγκεκριμένα ρομπότ να μπορούν στο άμεσο μέλλον, να προσέχουν ηλικιωμένους, να εργάζονται ως νοσοκόμες και σερβιτόρες, εξέλιξη βέβαια, που θα «βγάλει εκτός παιχνιδιού» τους ανθρώπους. Στην Ιαπωνία, η αντικατάσταση των ανθρώπων από ρομπότ, δεν είναι πρωτάκουστη, καθώς πολλές εταιρίες έχουν πλασάρει παρόμοια ρομπότ, που στοχεύουν να πάρουν τη θέση ηθοποιών και σε πολλές περιπτώσεις θα κατασκευάσουν ακόμα και κλώνους, αείμνηστων σταρς.

robot3

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο ρομπότ, που παρουσιάστηκε στην έκθεση και άφησε έκθαμβους τους επισκέπτες, κατευθύνεται από άνθρωπο-χειριστή, με τη βοήθεια μίας εσωτερικής κάμερας. Σε 10 χρόνια όμως,όπως υποστηρίζει η εταιρία, το ρομπότ θα έχει πλήρη ανεξαρτησία χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Ένας κατασκευαστής της εταιρίας μάλιστα, παραδέχθηκε ότι στο άμεσο μέλλον πολύ πιθανό να δημιουργούμε ακόμα και ερωτικές σχέσεις με τα ανδροειδή μας ρομπότ.

Δείτε σχετικό βίντεο

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook