Απέσυρε τη διάταξη ο Δένδιας μετά τον χαμό | Από τα Χανιά στο Ηράκλειο η έδρα της Αστυνομίας;

απέσυρε-τη-διάταξη-ο-δένδιας-μετά-τον-χ-122884

astinomiko.megaro.hanionΜε απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης αποσύρθηκε τελικά το επίμαχο άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατά την ψήφιση του οποίου έγινε ο κακός χαμός χθες βράδυ στη Βουλή.

(ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δένδιας, ύστερα από το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την καταμέτρηση της ψήφου των βουλευτών, αποφάσισε την απόσυρση του άρθρου 30 «δηλαδή μιας δευτερεύουσας και τοπικής μόνο σημασίας νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την έδρα των Περιφερειακών Διευθύνσεων».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμεί ο θόρυβος που προκλήθηκε αναφορικά με το άρθρο 30, σχετικά με την τοποθέτηση της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Κρήτης στα Χανιά ή στο Ηράκλειο, να αλλοιώσει την εικόνα της ευρείας στήριξης του νομοθετήματος και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο  καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ  συντασσόμενο με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε παρών, γεγονός που διαμόρφωσε, όπως υποστήριξαν οι αντιπολιτευόμενες πτέρυγες, αρνητική πλειοψηφία. Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία έδινε τα δικά της αποτελέσματα, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι το άρθρο υπερψηφίστηκε με μία ψήφο διαφορά, ανακοινώνοντας στο Σώμα ότι υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές, όσοι και οι βουλευτές της ΝΔ, έναντι 125.

Ακολούθησαν στιγμές μεγάλης έντασης με την Αντιπολίτευση να καταγγέλλει λαθροθηρία και κυβερνητικό πραξικόπημα, ενώ στην πραγματικότητα το κλίμα πυροδοτήθηκε από ένα λάθος των υπηρεσιών. Οι υπάλληλοι έδωσαν το χαρτί με τα νούμερα αναγράφοντας λάθος τους ανεξάρτητους βουλευτές ως 17, ενώ στην πραγματικότητα είναι 15. Ετσι κατά την καταμέτρηση των ψήφων το σύνολο των κατά έβγαινε 127, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 125.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων προέκυπτε από το γεγονός ότι κατά την ψηφοφορία δεν υπήρχαν στην αίθουσα ούτε οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ούτε εκείνοι της Χρυσής Αυγής, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε παρών.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook