Απάντηση Γκάμπριελ στις «απειλές» Σόιμπλε: Κάνε ό,τι μπορείς για να μείνει ενωμένη η ευρωζώνη

απάντηση-γκάμπριελ-στις-απειλές-σό-493861

Νέα δημόσια τοποθέτηση του Γερμανού ΥΠΕΞ λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αν δεν εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προέτρεψε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας του επέμεινε ότι η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Είχε προηγηθεί η επιστολή του κ.Γκάμπριελ με την οποία επέκρινε τους χειρισμούς της καγκελαρίου Μέρκελ στο ελληνικό ζήτημα, αλλά και η δημοσιοποίηση επιστολής του, σύμφωνα με την οποία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σπρώχνει εσκεμμένα την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε την ευρωζώνη και την Ευρώπη μαζί. Αναμένω από τον υπουργό Οικονομικών να το κάνει και είμαι βέβαιος ότι θα το τηρήσει», ανέφερε ο Γκάμπριελ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, ο Σόιμπλε ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος ότι εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της «δεν θα τα καταφέρει».

Για τον Γκάμπριελ «δεν έχει νόημα» να δοκιμάζεται πόσο κάποια χώρα μπορεί να μείνει στην ευρωζώνη.

Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook