ΑΟ Χανιά Κισσαμικός-ΟΦΗ | Η συνέντευξη Τύπου από τα Περιβόλια

αο-χανιά-κισσαμικός-οφη-η-συνέντευξη-τ-679799

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας του ΑΟΧ Κισσαμικού με τον ΟΦΗ στο γήπεδο Περιβολίων.

Η τοποθέτηση του προπονητή της χανιώτικης ομάδας, Γιώργου Πετράκη, ήταν η εξής: «Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο νομίζω ότι ευχαριστήθηκε το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς, που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και σίγουρα αυτό είναι ευχάριστο να το βλέπουμε και σε επίπεδο Football League. Για το παιχνίδι, ξεκινήσαμε αρκετά καλά και κάναμε μία σίγουρα καλή ευκαιρία και κάποιες προϋποθέσεις, καταφέραμε και περιορίσαμε τον ΟΦΗ και φαινόταν ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και από την απέναντι πλευρά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα.

Ο ΟΦΗ με την πολύ καλή ποιότητά του και την ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο φάνηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει επικίνδυνος, όπως και μας έκανε κάποιες προϋποθέσεις και 1-2 ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο ήταν αρκετά όμορφο από την πλευρά της ομάδας του ΟΦΗ. Από εκεί και μετά ήταν το χρονικό σημείο στο οποίο σταθήκαμε τυχεροί, γιατί έκαναν 1-2 ευκαιρίες που μπορούσε το σκορ να γίνει 0-2 και σίγουρα δεν θα είχαμε ελπίδες, αλλά αυτό που οφείλω να κάνω είναι να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, διότι το πάλεψαν μέχρι το τέλος και καταφέραμε να δικαιωθούμε.

Σαν εικόνα παιχνιδιού αυτό που μας αφήνει στο τέλος είναι ότι ναι μεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση και την προσπάθεια απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα, αλλά σίγουρα κι εμείς από τη δική μας πλευρά με βάση τη συνολική μας εικόνα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον ακόμα πιο αισιόδοξα».

Για το αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα: «Αν μιλήσω καθαρά βάσει ευκαιριών, θα πω ότι ο ΟΦΗ είχε πιο κλασικές ευκαιρίες από εμάς και σε αριθμό αλλά και όσον αφορά το από πού έγιναν. Από την άλλη πλευρά σαν συνολική εικόνα νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο. Κι εμείς καταφέραμε και βγάλαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις χωρίς να καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν λίγο επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, που θα μπορούσε να μας κάνει πιο επικίνδυνους. Οπότε δεν μπορώ να το “ζυγίσω” ακριβώς να πω ποιο είναι πιο δίκαιο. Νομίζω ότι ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και πολύ ανοιχτό».

Για το πώς οριοθετούνται οι στόχοι της ομάδας μέχρι το τέλος: «Έχω ερωτηθεί πολλές φορές γι’ αυτό. Εμείς είμαστε μια ομάδα που “χτίστηκε” στην αφετηρία της χωρίς ακριβώς να ξέρουμε πού πατάμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Μία ομάδα πολύ νεανική, πολύ καινούρια. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι εμείς μέρα-μέρα κάτι κερδίζουμε, παιχνίδι-παιχνίδι όλο και κάτι βάζουμε. Δεν θέλω να οριοθετήσω να πω “αυτός είναι ο στόχος”, θα ήταν πολύ καλό να μπορούμε να τερματίσουμε μέσα στην πεντάδα. Για όλους μας θα ήταν μία πολύ καλή θέση και απέναντι σε πολύ σπουδαίους αντιπάλους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτό».

Ο τερματοφύλακας του ΑΟΧ Κισσαμικού και εκ των διακριθέντων στο ματς, Γιάννης Παπαδόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Το παιχνίδι αρχίζει με το που σφυρίζει ο διαιτητής και τελειώνει πάλι με το που σφυρίξει ο διαιτητής… Το μόνο που με δυσαρεστεί είναι αυτή η εικόνα στο τέλος. Δεν θα έπρεπε να γίνεται σε κανένα γήπεδο, είτε είναι Α’ Εθνική, είτε Β’, είτε είναι Γ’. Όσο για τον ΟΦΗ εύχομαι να βρει τον δρόμο του, είναι μια μεγάλη ομάδα, εύχομαι να πάρει στο τέλος αυτό που του αξίζει. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι στοχεύουμε όλο και πιο ψηλά, βλέπουμε ότι μπορούμε και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος».

Για την καλή του εμφάνιση και τις αποκρούσεις του: «Οι τερματοφύλακες είναι για να βγάζουν τα σουτ που πάνε στην εστία και οι επιθετικοί για να τα βάζουν. Όσο σημαντικός ήμουν εγώ για την ομάδα μου ήταν και ο επιθετικός, ο Ξύδας, ο οποίος έβαλε το γκολ στο 93′ και μας έδωσε μεγάλη χαρά. Όση χαρά έδινα εγώ μέσα στο παιχνίδι από τις αποκρούσεις μου, τόση χαρά μας έδωσε και ο Ξύδας που έβαλε το γκολ».

Για το ότι αν δεν έκανε αυτή την εμφάνιση ο ίδιος το γκολ του Ξύδα δεν θα είχε νόημα: «Αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Αυτό έχω τεθεί να κάνω, αυτό έχω επιλέξει να κάνω, από εκεί και πέρα εσείς είστε απ’ έξω να κρίνεται».

Η τοποθέτηση του προπονητή του ΟΦΗ, Νίκου Παπαδόπουλου, ήταν η εξής: «Σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα έλεγα ότι τακτικά ήμασταν άριστοι, εκτός από το πρώτο λεπτό δεν κινδυνεύσαμε σε άλλη στιγμή του παιχνιδιού, δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες πρέπει να κάνει η ομάδα για να σκοράρει το 2ο και το 3ο γκολ. Πέρα από το πρώτο ημίχρονο, όπου δικαιούμαστε να πάμε στο ημίχρονο και να είμαστε μπροστά στο σκορ, με τις ευκαιρίες που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι… αυτοκτονήσαμε και έπρεπε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι σε πολλές φάσεις. Η μπάλα τιμωρεί και μας τιμώρησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να διαγράψω την προσπάθεια και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα. Νομίζω ότι ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν αξίζαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε και όπως έχω πει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την άνοδο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε το επόμενο παιχνίδι, ώσπου να εξασφαλίσουμε μαθηματικά την άνοδο».

Για το αν δημιουργεί άγχος στην ομάδα ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος και χάνονται τόσες ευκαιρίες: «Όχι, δεν νομίζω ότι δημιουργεί άγχος. Νομίζω ότι είναι περισσότερο εκείνη τη στιγμή θέμα συγκέντρωσης παρά άγχους. Όμως παρ’ όλα αυτά μπορώ να πω ότι σε ένα παιχνίδι υπάρχουν στιγμές που πρέπει ο παίκτης να τις διαχειριστεί έξυπνα. Στο τελευταίο λεπτό δεν διαχειριστήκαμε έξυπνα το παιχνίδι, με την έννοια ότι είχαμε την μπάλα στο κόρνερ και θα μπορούσαμε να την κρατήσουμε, να κερδίσουμε κάτι ή αν δεν την κερδίσουμε να κάνουμε ένα φάουλ εκεί και να τελειώσει το ματς. Αυτό με πειράζει περισσότερο, αλλά “οκ” αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα, αλλά τι να κάνουμε;».

Για το τί έγινε στο τέλος: «Υπήρχε μια μικρή ένταση, τελείωσε, νομίζω ότι δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ένταση που υπάρχει στο νησί, μεταξύ μας. Κατά την άποψή μου δεν πρέπει να γίνεται. Παίξανε δύο καλές ομάδες, το ποδόσφαιρο που παίχτηκε ήταν ωραίο, είχε φάσεις, δεν το καταλαβαίνω αυτό γιατί γίνεται. Κι από τις δύο πλευρές μιλάω…Τέλος πάντων, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι να το κερδίσουμε στην έδρα μας. Θέλαμε να πανηγυρίσουμε και μαθηματικά την άνοδο στην Κρήτη, αυτό είχα πει στα παιδιά, στο επόμενο παιχνίδι, αλλά θα το κάνουμε λίγο πιο μετά».

Για τις βασικές απουσίες: «Έχουμε δείξει αρκετές φορές, σε όλο το πρωτάθλημα, ότι το “χτίσιμο” που έγινε το καλοκαίρι μας έχει φέρει μέχρι εδώ και από τον χαρακτήρα αλλά και από τους ποδοσφαιριστές που έχουμε από πίσω. Το βάθος της ομάδας φαίνεται. Είναι λίγο δύσκολο ξέρετε μερικές φορές όταν ένας παίκτης έχει καιρό να αγωνιστεί να βρει ρυθμό, αλλά οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν σε πολύ καλό βαθμό. Αλλά είναι κρίμα και γι’ αυτούς που μετά από καιρό έπαιξαν και δεν χάρηκαν τη νίκη, που την άξιζε η ομάδα».

Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Νίκος Πουρτουλίδης ανέφερε τα εξής: «Ήρθαμε στα Χανιά με σκοπό να κάνουμε μια νίκη που θα μας έφερνε ακόμα πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση του στόχου που έχουμε. Δυστυχώς μια αδράνεια στο τέλος… Έχουμε πει ότι δεν ψάχνουμε δικαιολογίες,  αλλά αδρανήσαμε και ήρθε η ισοφάριση, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα. Χάσαμε πολλές φορές ευκαιρίες για τα δεδομένα τα δικά μας, έκανε και ο ΑΟΧ-Κισσαμικός την προσπάθειά του και δυστυχώς το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο. Προχωράμε να πάμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας και όπως έχουμε πει κοιτάμε να τελειώσουμε μαθηματικά με τον στόχο που έχουμε και από εκεί και πέρα, ούτως ή άλλως, όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος έχουμε σκοπό να τα κερδίσουμε και αν μπορούμε να πάρουμε και την 1η θέση. Ο στόχος δεν τελειώνει εκεί πέρα, όταν τελειώσει μαθηματικά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά στην ομάδα, έχουν κάνει υπερπροσπάθεια όλοι τους, ένας προς έναν, παρά την κούραση και τους τραυματισμούς που μπορεί να έχουμε. Τους δίνω συγχαρητήρια και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε, ταξίδεψε για εμάς, μας κάνουμε πολύ χαρούμενους και θέλαμε να τους δώσουμε τη νίκη σήμερα, αλλά τους υποσχόμαστε σύντομα να τους δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες χαρές».

Για τη φάση που τραυματίστηκε και αρχικά “πάγωσαν” όλοι: «Χτυπάω με το κεφάλι την μπάλα και δέχθηκα μια κλωτσιά. Αυτό θυμάμαι εκεί πέρα. Για λίγο χάθηκα, αλλά επανήλθα μετά. Δέχθηκα την κλωτσιά στο κεφάλι. Τώρα μετά μου είπαν έγινε μία σύρραξη. Γιατί και η κάρτα που δέχεται ο Κουτσιανικούλης ξεκινάει από αυτή τη φάση, γι’ αυτό μετά ήρθε η κόκκινη. Δεν γίνεται να μη δίνει αυτή τη φάση που ο άλλος μου γυρνάει κλωτσιά στο κεφάλι και στην εξέλιξη της φάσης να δεχόμαστε κάρτες. Αυτό ξέρω, γιατί δεν το συζήτησα πολύ με τα παιδιά. Οι λεπτομέρειες κρίνουν… Με 11-11 πιστεύω θα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Απλά δεν το καθαρίσαμε κι εμείς κι ήρθε η ισοφάριση στο τέλος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook