Αντιφασιστική αντιρατσιστική συναυλία στα Χανιά στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

αντιφασιστική-αντιρατσιστική-συναυλ-739517

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 15/9, με συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς στις 12μμ και πορεία στους δρόμους της πόλης μας που έχει κλείσει δύο φορές τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και μετά το κάλεσμα για αντιφασιστικό συλλαλητήριο-συναυλία στην Αθήνα και σε άλλες επτά πόλεις.

«Εμπνεόμαστε από την δυναμική απάντηση των δεκάδων χιλιάδων αντιφασιστών στο Κέμνιτζ της Γερμανίας που πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της εμφάνισης των νεοναζί και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε τους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Είναι σκάνδαλο ότι φτάσαμε στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του και η δίκη των φονιάδων νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη καταλήξει σε καταδίκη ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν στις γειτονιές μας ελεύθεροι. Είναι τεράστια πρόκληση ότι φτάσαμε η Χρυσή Αυγή να απειλεί από το βήμα της Βουλής με πραξικόπημα.

Είναι πρόκληση να προχωράνε σε επιθέσεις οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άλλοι ακροδεξιοί φορώντας τη μάσκα του πατριώτη. Είναι πρόκληση να στοχοποιούν τους μετανάστες, την ώρα που οι Αιγύπτιοι ψαράδες μαζί με ντόπιους με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν εκατοντάδες αποκλεισμένους από τις φονικές φλόγες στις παραλίες και στη θάλασσα στο Μάτι.

Σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική δυναμώνει η αντίσταση στους φασίστες και το ρατσισμό. Στις 15 Σεπτέμβρη το αντιρατσιστικό κίνημα στην Αυστρία και την Γερμανία προχωράει στη πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στα σύνορα στο Πασσάου απαιτώντας ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Το ίδιο και στην Ιταλία ξεσηκώνονται κατά του Σαλβίνι και ετοιμάζονται το Σεπτέμβρη για μεγάλη κινητοποίηση στη Ρώμη. Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Ξάνθη και ενώνουμε την φωνή μας για να τσακίσουμε του φασίστες, να τους στείλουμε φυλακή και να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Με το τέλος της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής διαδήλωσης θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλατεία της Αγοράς με μουσικές επιλογές από τον Νίκο Ανδρεάκη (dj) και κρητικό γλέντι με τους Αργύρη Ποταμίτη (λύρα- τραγούδι), Λευτέρη Δουνδουλάκη (λαούτο-τραγούδι), Ανδρέα Κωνσταντουδάκη (μπάσο) και τον Δημήτρη Μπολανάκη (κρουστά). Συμμετέχουν επίσης οι σύλλογοι: Χορευτική Ομάδα Σελίνου «Οι Σελινιώτες», Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Ο Καγιαλές»»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook