Αντιδράσεις για την μετεγκατάσταση και λειτουργία του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων

αντιδράσεις-για-την-μετεγκατάσταση-κ-311442

Στο θέμα της μετεγκατάστασης και της λειτουργίας του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων, αναφέρεται με ανακοίνωση του το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Ύστερα από την έγγραφη ενημέρωση που είχαμε από τους εκπαιδευτικούς του 2ου Ειδ. Δημοτικού Σχολείου Χανίων, αλλά και από τα δημοσιεύματα στον τύπο, κάνουμε γνωστή την άποψη μας για τον εν λόγω θέμα.

Θεωρούμε το θέμα της μεταστέγασης πολύ σοβαρό το οποίο χρήζει περίσκεψης.

Σίγουρα αναγνωρίζουμε στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. το δικαίωμα να αναπτύξει τις δραστηριότητες της. Όμως θα περιμέναμε από τον Δήμαρχο Χανίων για τον οποίο πιστεύουμε ότι έχει ευαισθησίες για τους ανάπηρους συμπολίτες μας και κυρίως τα παιδιά, να χειρισθεί το θέμα διαφορετικά. Παραδείγματος χάριν καλώντας σύσκεψη διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

« Τίποτε για μας χωρίς εμάς »

Αφού όμως προτίμησε να προκαταβάλει και να ανακοινώσει την προσωπική του απόφαση, θεωρήσαμε ως σωματείο Α.με.Α. Ν.Χανίων ως νόμιμος εκπρόσωπος τους να έχουμε άποψη. Πρώτον, δεν πρέπει μία παράλειψη και ένα λάθος, να προσπαθήσουμε να το καλύψουμε με ένα άλλο λάθος και μάλιστα αποσπασματικά.

Γινόμαστε πιο σαφείς:

Το προνοιακό κτίριο στις Στέρνες Ακρωτηρίου, κτίστηκε πριν από χρόνια για να αποτελέσει το μοναδικό κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας πρόνοιας στα Χανιά. Διαχρονικά όμως κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει το αναγκαίο προσωπικό από την πολιτεία για να το λειτουργήσει. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα έρχονται και φεύγουν και το κτήριο μας θύμισε την ύπαρξη του από κάποιες κλοπές.

Αν λειτουργούσε με τις ανάλογες ειδικότητες.. Νοσηλευτη, Φυσικοθεραπευτή,  Λόγοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό θα ήταν πολύ καλή λύση να μεταστεγαστεί εκεί το 2ο Ειδ. Δημ. Σχολείο και όχι μόνο.. Πόλος ανάπτυξης και προσφοράς αυτών των θεραπειών δωρεάν σε όλους. Όμως το να αποφασιστεί αβασάνιστα η μεταφορά σε ένα κενό κατά τα άλλα κτίριο μακριά από τις αναγκαίες καθημερινές θεραπείες των παιδιών παράλληλα με την εκπαίδευση που είναι ζωτικής σημασίας για τους ανάπηρους μαθητές και μάλιστα ερήμην γονιών εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλων φορέων είναι δείγμα της υποβάθμισης ολόκληρου του αναπηρικού κινήματος.

Έχουν γίνει άραγε οι απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο παιδείας και την περιφερειακή διοίκηση ώστε συγχρόνως με την μεταστέγαση να υπάρχουν οι αναγκαίες ειδικότητες παράλληλης στήριξης και θεραπευτικής αγωγής;

Έχει ληφθεί υπ’ όψιν το θέμα της απομόνωσης και περιθωριοποίησης των 11 πολυανάπηρων παιδιών 2ου Δημοτικού και νηπιαγωγείου;

Περιμένουμε λοιπόν το κάλεσμα των εμπλεκομένων φορέων από τον Δήμαρχο Χανίων για κοινή διαβούλευση.

Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ληφθούν πιο σωστές αποφάσεις.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook