Αντιγόνη Λυμπεράκη: «Χρειάζονται Γέφυρες για την ανασύσταση του πολιτικού χώρου του κέντρου»

αντιγόνη-λυμπεράκη-χρειάζονται-γέφ-145233

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Και οι εποχές αλλά και οι κοινωνίες, ζητούν συνεργασίες», διαπίστωσε το πρωί από τον SUPER FM, η Χανιώτισσα αντιπρόεδρος της ‘Δράσης’ και υποψήφια ευρωβουλευτής με τις «Γέφυρες» κα Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς αποφάσισαν την συμπόρευση τους στις Ευρωεκλογές  οι  Τζήμερος και Σκυλακάκης, σχολίασε: «Έχουμε φτάσει στην Ελλάδα να θεωρούμε παράλογο όταν διάφοροι χώροι συνεργάζονται και να μην θεωρούμε παράδοξο αυτόν τον φοβερό κατακερματισμό που υπάρχει. Στις εκλογές του 2012 τρία κόμματα που έλεγαν παρόμοια πράγματα πήραν 7% όμως κανείς δεν πήρε 3% και όλοι πήγαν στο σπίτι τους. Αυτό λοιπόν μας δείχνει το δρόμο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ίδια επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν «γέφυρες για την ανασύσταση του πολιτικού χώρου του κέντρου» ενώ σχετικά με το πώς θα καταφέρουν να σώσουν τον κόσμο, είπε «εμείς δεν πιστεύουμε στους Μεσσίες αλλά πιστεύουμε στους κανονικούς ανθρώπους (…) η αλλαγή δεν θα έρθει ούτε από τα πάνω ούτε από τα κάτω αλλά από τον διπλανό μας και τη διπλανή μας».

Λόγω της ιδιότητάς ως καθηγήτριας οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η κα Λυμπεράκη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα «ουσιαστικά μαθαίνει τους ανθρώπους να μεγαλοστομούν χωρίς να λένε τίποτα. Μια από τις βασικές αλλαγές για την οποία παλεύω εδώ και τριάντα χρόνια είναι το να μάθουμε να μιλάμε για την ουσία με απλό και καθημερινό τρόπο».

Παράλληλα, εξήγησε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την ακαδημαϊκή της καριέρα, ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει ένα ‘διάλειμμα’ για πέντε χρόνια. «Εγώ στην πολιτική μπήκα περισσότερο από ανάγκη και λιγότερο από ελεύθερη επιλογή, γιατί δεν μπορούμε να λέμε εμείς οι λεγόμενοι διανοούμενοι στους ανθρώπους  τολμήστε και ξανατολμήστε κι εμείς να καθόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

zarpa.gr

 

One thought on “Αντιγόνη Λυμπεράκη: «Χρειάζονται Γέφυρες για την ανασύσταση του πολιτικού χώρου του κέντρου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook