Ανοιξιάτικο road trip από τα Χανιά στην Πρέβελη σαν… Τοσκάνη – Κόστα Ρίκα | Δείτε μαγικές φωτογραφίες

ανοιξιάτικο-road-trip-από-τα-χανιά-στην-πρέβε-538042

«Είναι από ένα road-trip τη Δευτέρα του Πάσχα, που ξεκίνησε από τα Χανιά γύρω στις 10:00 το πρωί με συννεφιά και θέα στο βάθος τα Λευκά Όρη και τον Ψηλορείτη τίγκα στο χιόνι, συνεχίστηκε με καταρρακτώδη βροχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου και κατέληξε σε κολύμπι στο ηλιόλουστο Λιβυκό πέλαγος. Κατά τις 5 το απόγευμα ήμουν πίσω. Όσο για τον τίτλο του άρθρου, δείτε τις εικόνες και πείτε μου αν έχω άδικο…» γράφει ο γνωστός Χανιώτης φωτογράφος Γιάννης Οικονόμου. Το  Κουρταλιώτικο φαράγγι βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Ο Κουρταλιώτης ποταμός, που το διασχίζει, εκβάλλει στη Λίμνη Πρέβελη. Στο τελευταίο του κομμάτι ονομάζεται και Μεγάλος Ποταμός.

Στις όχθες του υπάρχει μια μεγάλη αποικία φοινικόδεντρων του Θεόφραστου, η οποία δίνει στην περιοχή μια αίσθηση εξωτικού τοπίου. O Κρητικός Φοίνικας ή Φοίνικας του Θεόφραστου (Phoenix theophrastii) είναι ένας μικρός φοίνικας, ενδημικός στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου, με πολύ περιορισμένη εξάπλωση. Το μεγαλύτερο μέρος του φοινικοδάσους αποτεφρώθηκε στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Αυγούστου 2010.

Σχεδόν το 70% του δάσους καταστράφηκε. Όμως, χάρις στην πυρανθεκτική, άγνωστη μέχρι πρόσφατα ιδιότητα, που διακρίνει τον συγκεκριμένο φοίνικα, κατάφερε μόνο μέσα στο επόμενο φθινοπωρινό 3μηνο του 2010 όχι μόνο να αναγεννηθεί, αλλά και να διατηρήσει στη ζωή τους ίδιους «αποτεφρωμένους» ενήλικους φοίνικες.Αρχές της 10ετίας του ’90, πραγματοποιώντας έναν εκτεταμένο γύρο της Κρήτης, ήταν η πρώτη φορά που πήγα στην Πρέβελη. Ήταν γεμάτη με περιθωριακούς, φυγόδικους, λιποτάκτες, διακινητές και άλλα τέτοια καλόπαιδα. Έμεναν μόνιμα όλο το χρόνο εκεί, καθώς και το μέρος δεν ήταν τόσο τουριστικό όσο σήμερα, αλλά και δεν πολυπήγαινε η αστυνομία προς τα εκεί. Τώρα στις μέρες μας καμία σχέση.

Το φοινικόδασος είναι φροντισμένο και πεντακάθαρο και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να κατασκηνώνει. Ευτυχώς, γιατί ο όγκος τουριστικής προσέλευσης τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ασύλληπτος. Τόσο πολύ, που δεν ξέρω αν έχει νόημα να πας. Φαντάσου να κατασκήνωναν κιόλας…!Είναι λάθος για τους Έλληνες επισκέπτες να έρχονται στην Κρήτη το καλοκαίρι. Η Κρήτη δεν είναι ένα «νησάκι για να κάνεις τα μπάνια σου τον Αύγουστο». Μιλάμε για έναν τόπο που έχει συνολικό μόνιμο πληθυσμό που ξεπερνάει τις 600.000, πού έχει κίνηση και έντονους ρυθμούς όλο το χρόνο και που μπορείς να βρεις τα πάντα 24/7/365.

Γιατί να έρθεις και να βρεις παντού κοσμοσυρροή και οχλαγωγία, να ταλαιπωρηθείς και να μην ευχαριστηθείς κανένα από τα πραγματικά ονειρικά μέρη που διαθέτει;Αφήστε το καλοκαίρι για τους τουρίστες και ελάτε χειμώνα, άνοιξη, φθινόπωρο. Ο ενοχλητικός «βιομηχανικός» τουρισμός λειτουργεί κατά βάση Ιούνιο – Σεπτέμβριο. Διαλέξτε κάποιες ημερομηνίες από Οκτώβριο μέχρι Μάιο.

Είναι όλα πάμφθηνα σε σχέση με το καλοκαίρι, μπορείτε να μείνετε σε καταπληκτικές πετρόκτιστες βίλες στην εξοχή, υψηλής ποιότητος ξενοδοχεία πόλης, υπέροχα boutique hotels και apartments, όλα σε πάρα πολύ καλές τιμές, ενώ τα αεροπορικά έχουν τιμές ΚΤΕΛ κυριολεκτικά και η πτήση είτε για Χανιά, είτε για Ηράκλειο είναι λίγο παραπάνω από μισή ώρα!Τολμήστε το! Μόνο τότε θα μπορέσετε να δείτε εικόνες σαν και αυτές που περιλαμβάνει αυτή η ενότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook