Ανοίγει τις πύλες του το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-6ο-φεστιβάλ-κιν-755346

Ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, για έκτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το φετινό φεστιβάλ,  όπως είπε και ο διευθυντής του, κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης είναι δυνατότερο για δύο κυρίως λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι γιατί φέτος αποτελεί συνδιοργάνωση όλων των τοπικών φορέων αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι εκπαιδευτικές δράσεις.

Ο δεύτερος λόγος είναι, όπως είπε ο κ. Φραντζεσκάκης είναι η συμμετοχή του κόσμου που αγκαλιάζει το φεστιβάλ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος φτάνουν τις 150, ενώ οι προσκεκλημένοι θα ξεπεράσουν τους 80.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκη που χαρακτήρισε το CFF ως ένα μεγάλο γεγονός για τον τόπο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας σημείωσε πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι πλέον θεσμός που ενισχύει τα Χανιά ως ένα κέντρο πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που με τις δράσεις που αναπτύσσει ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Ο κ. Μανώλης Κελαιδής, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Χανίων είπε πως το Φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί και η αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη σχετικά με την παρέμβαση – αναβάθμιση που έγινε το τελευταίο διάστημα των χώρων του πνευματικού κέντρου.

Ο κ. Βουλγαράκης είπε τα άτομα που χρησιμοποιούν τους τοίχους του κτιρίου για graffiti ας απευθυνθούν στο Πνευματικό Κέντρο για να τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν αυτό που θέλουν.

Ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε ντροπή το να έχει αυτή την εικόνα ο χώρος του εξωτερικού αμφιθέατρου, με αποτέλεσμα σε αυτή την κατάσταση να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook