Ανοίγει η ΕΡΤ ως το τέλος της άλλης εβδομάδας;

ανοίγει-η-ερτ-ως-το-τέλος-της-άλλης-εβδο-69784

ertnosignalΗ απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κάποια μορφή πάρθηκε ήδη από το Μαξίμου και ήδη διαβιβάστηκε στα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν απαντήσει καταρχήν θετικά, αναμένουν όμως όπως διευκρίνισαν την τελική πρόταση για να έχουν πλήρη άποψη.

Η απόφαση προήλθε, επιβλήθηκε επί της ουσίας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το λουκέτο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η πολιτική αστάθεια και οι κυβερνητικοί τριγμοί προκάλεσαν προβληματισμό στην Ευρώπη που συνέστησε αλλαγή στάσης.

Επί της ουσίας αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι να αρχίσει ξανά με κάποιον τρόπο η εκπομπή κάποιου προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημαντικά προβλήματα.

Πρέπει να αναζητηθεί η νομική φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει τη λειτουργία των συχνοτήτων της ΕΡΤ αλλά και την εργασία του απαραίτητου προσωπικού.

Με την ΕΡΤ να έχει κλείσει και την ΝΕΡΙΤ να μην υφίσταται ακόμη, η κυβέρνηση αναζητά τη νομική φόρμουλα ώστε να πάψει να εκπέμπει “μαύρο” η συχνότητα και να λειτουργήσει ένα σχήμα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να λήξει το αδιέξοδο με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook