Ανδρέας Ξανθός: Τώρα οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας

ανδρέας-ξανθός-τώρα-οι-ανασφάλιστοι-θ-323545

Με την κατάθεση διατάξεων που αφορούν το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης στη Βουλή αίρεται μια μεγάλη εκκρεμότητα, η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο». Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός, στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Με το ΑΜΚΑ ο ανασφάλιστος θα μπορεί να έχει περίθαλψη, εξετάσεις, νοσηλεία, συνταγογράφηση, επεσήμανε. «Τώρα το στοίχημα είναι να καταστεί λειτουργικό το σύστημα, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως για αυτόν το λόγο, παράλληλα με τη θεσμοθέτηση της άρσης της εκκρεμότητας για τους ανασφάλιστους, προωθείται σειρά μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων.

«Φθάσαμε κάποια στιγμή στο σημείο να έχουμε 2,5 ή και 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους» είπε ο υπουργός, αποτιμώντας τις συνέπειες της κρίσης. Επεσήμανε ότι υπάρχουν «εξαιρετικά παραδείγματα βοήθειας σε ανθρώπους που δεν είχαν άλλη επιλογή» (από Κοινωνικά Ιατρεία). Πρόσθεσε ότι ήταν και παραμένει πολύ σημαντική και η συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος Υγείας.

Ερωτηθείς για μια σειρά λειτουργικών προβλημάτων, στα νοσοκομεία, ο κ. Ξανθός είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση μεριμνά ώστε ο χρόνος της αναμονής στα χειρουργεία «να είναι διαχειρίσιμος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook