«Αναφορά» στον Καζαντζάκη: Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών στο Πνευματικό Κέντρο

αναφορά-στον-καζαντζάκη-έκθεση-37-σύγ-132031

afisa finalΗ Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Τοπική Επιτροπή Νομού Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων φιλοξενούν στα Χανιά, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, μια μεγάλη έκθεση αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη. 

Ο τίτλος της έκθεσης «Αναφορά» είναι δάνειο από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον τίτλο του εμβληματικού του βιβλίου «Αναφορά στον Γκρέκο».

Η έκθεση αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη ματιά σπουδαίων καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν από τον ανήσυχο στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη και δημιούργησαν έργα, που μετουσιώνουν τη ζωή και το έργο του. Η δύναμη, η πίστη, η αγάπη, το πάθος για αναζήτηση, η ανησυχία για το άγνωστο, η γη, το νερό και η φωτιά, στοιχεία, που συγκροτούν την ύλη και την ουσία αναζητούν την ισορροπία μέσα στο ίδιο το άτομο και το είναι του. Αυτή η αέναη πάλη για το ανώτερο, τη σωτηρία, την κατάκτηση του απόλυτου εμπνέει τον καλλιτέχνη, που δημιουργεί με φθαρτά στοιχεία άφθαρτα έργα.

Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στην Τοπική Επιτροπή Νομού Ρεθύμνης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, που, θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την έκθεση αυτή σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, τον περασμένο Οκτώβριο, με στόχο να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αργυράκη–Ασσαριωτάκη Θεοδοσία, Βερυκάκη Όλγα, Βισκαδουράκης Νίκος, Βολανάκης Αντώνης, Γρατσίας Βασίλης, Γρηγοριάδη Μαρία, Γυπαράκης Γιώργος, Δατσέρη Σοφία, Δουβέρη Αγγελική, Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Δρυγιαννάκη Στέλλα, Ζαχάροφ Μαρίβα, Καραδάκη Κάλλη, Κουκλινού Καλλιόπη, Κουκουλάκη Στέλλα, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κουμεντάκης Γιάννης, Μαραβελάκη Μαρίνα, Μαρκαντωνάκης Γιάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπολιεράκη Κων/να, Παγωμένος Κώστας, Παλλήκαρης Ευτύχης, Παπουτσάκης Μάριος, Πετράκη Αναστασία, Πρεβεδουράκη Κορίνα, Σαριδάκης Μανώλης, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σολιδάκης Βασίλης, Στεφανάκις Γιάννης, Τζαγκαράκη Εύα, Τζάνης Δημήτρης, Τζερμιάς Βαγγέλης, Τζερμιάς Γιάννης, Τσαμάνδουρας Ζαχαρίας, Τσίντζος Αλέξανδρος , Χαρίσης Ηλίας.

«Αναφορά» 
Στον Νίκο Καζαντζάκη
Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών
Επιμέλεια: Χρυσούλα Σκεπετζή

Εγκαίνια: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, ώρα: 7.00 μ.μ.
Διάρκεια: 12 Μαρτίου -13 Απριλίου 2014
Ώρες επίσκεψης: 
Δευτέρα – Σάββατο 11.00-13.00 και 19.00-21.00
Κυριακή κλειστά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook