Αναφορά Βαγιωνάκη στη Βουλή: Ζητά απαλλαγή προστίμων σε πιστωτικές ή μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος

αναφορά-βαγιωνάκη-στη-βουλή-ζητά-απαλ-234837

vagionakiΑναφορά σχετική με επιστολή του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Χανίων με θέμα: «Πρόταση απαλλαγής προστίμων σε πιστωτικές ή μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων», κατέθεσε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, προς το Προεδρείο της Βουλής.

Η αναφορά η οποία κατατέθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου επιχειρεί να ρίξει φως σε προβλήματα που προκαλούνται κατά τη διεκπεραίωση υποθέσεων που σχετίζονται με την επιτυχή λήψη προνοιακών επιδομάτων από τους δικαιούχους, λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, οι οποίες προέκυψαν ένεκα οικονομικής αδυναμίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών προς το Υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Υπουργό κα. Νάντια Βαλαβάνη.

«Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την παρέμβαση του κράτους σε ένα θέμα που σχετίζεται με την στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση της Πολιτείας.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Χανίων και συγκεκριμένα το Τμήμα της Πρόνοιας του Δήμου, έχει έρθει σε συνεργασία τόσο με τον σύλλογο μας (Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Ν. Χανίων) όσο και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για δωρεάν διεκπεραίωση υποθέσεων που άπτονται του αντικειμένου μας ώστε να ολοκληρώνεται επιτυχώς η λήψη των προνοιακών επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Δυστυχώς όμως πολλοί δικαιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με εκκρεμότητες του παρελθόντος οι οποίες προέκυψαν λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας ή λόγω των γενικότερων συνθηκών που βιώνουν.

Στην πρωτοβουλία μας λοιπόν για δωρεάν δηλώσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρόστιμα 100 ευρώ λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4174/2013,  και τα οποία είναι βεβαίως υποχρεωμένες οι  αρμόδιες Δ.Ο.Υ. να επιβάλλουν.     Αναφερόμαστε βεβαίως σε δηλώσεις που είναι κατά κύριο λόγο μηδενικές.

Το ερώτημα μας είναι:  πως είναι δυνατόν οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων να  αντιμετωπίζονται πιο φιλικά από  επαγγελματικές ομάδες παρά από το ίδιο το Κράτος.

Η πρότασή μας είναι : να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην επιβάλλονται τα πρόστιμα των εκπροθέσμων μηδενικών ή πιστωτικών ή πληροφοριακών φορολογικών δηλώσεων στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook