Ανατροπή! Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Τσίπρας για Πρόεδρο Δημοκρατίας

ανατροπή-προκόπη-παυλόπουλο-πρότειν-215867

tsipras_koinovouleutikiomada

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτείνει η Κυβέρνηση και θα ψηφίσει αύριο η ελληνική βουλή.

Το όνομα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Η επιλογή του προσώπου δεν μπορεί να είναι άσχετη με την γενικότερη πολιτική και κοινωνική συγκυρία» είπε ο Πρωθυπουργός που παραδέχτηκε ότι άκουσε με ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο με αποδεδειγμένη εθνική ευαισθησία» που «να χαίρει ευρύτατης αποδοχής όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από την Βουλή των Ελλήνων» είπε και ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Αριστερός Πρόεδρος

Για τις εισηγήσεις για πρόεδρο από τον χώρο της αριστεράς είπε ότι παρόλο που θα ήταν μια ευκαιρία η Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά » αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική, ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της»

Ο Ντάισελμπλουμ άλλαξε το κείμενο

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε καταγγείλει και επίσημα τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι αντικατέστησε το κείμενο που είχε συμφωνηθεί, 15 λεπτά πριν ξεκινήσει το χθεσινό Eurogoup.

«Καταλήξαμε με τον Ντάισελμπλουμ σε κοινη δήλωση, με την οποίο η ΕΕ εγκατελειπε για πρώτη φορά το Μνημόνιο. Κινούμενοι στο όριο των κόκκινων γραμμων αποδεχθήκαμε το προσχέδιο Μοσκοβισί» είπε.

«Έχασε την ψυχραιμία του ο Σόιμπλε»

Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι χώρα αποικία ούτε στους Ελληνες σαν να είναι οι παρίες της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα.

Δεν ξεπεράσαμε σε τρεις εβδομάδες τα προβλήματά μας, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Όμως ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία» συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ.

Για πρώτη φορά κάποιοι λένε όχι και το εννοούν, είπε, ενώ είπε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες.

«Θα του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Αυτούς να λυπάται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι οι κόκκινες γραμμές που χαράσσει η Ελλάδα είναι οι κόκκινες γραμμές όλων των λαών της Ευρώπης.

«Οι λαοί προσβλέπουν σε εμάς για απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας και στροφή σε αυτό που ονομάζουμε βιώσιμη ανάπτυξη».

Ξεκαθάρισε ότι η σωτηρία δεν θα έρθει επιμένοντας στο λάθος, όπως ζητούν δανειστές αλλά και δυνάμεις στην Ελλάδα.

Θέλουμε συμφωνία χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα, συνέχισε. «Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αποδοχή της αντίληψης ότι η δημοκρατία αποτελεί μια περιττή διαδικασία για τις χώρες που είναι σε προγράμματα στήριξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook