Αναστασιάδης: Αν λυθεί το Κυπριακό να υιοθετηθεί ως κοινό νόμισμα το ευρώ

αναστασιάδης-αν-λυθεί-το-κυπριακό-να-υ-482684

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει ανταπόκριση από την τουρκοκυπριακή πλευρά σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τραπεζών στα κατεχόμενα.

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί είχαν κοινή συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτεν Φερβέϊ για ανασκόπηση της πορείας εναρμόνισης των Τουρκοκυπρίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για εναρμόνιση των Τουρκοκυπρίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τόνισε ότι είναι πολύ ουσιώδες, αν και εφόσον εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, από την πρώτη ημέρα να υιοθετηθεί ως κοινό νόμισμα το ευρώ.

Ένα προαπαιτούμενο της λύσης, σημείωσε, είναι να γνωρίζουμε και ποιο είναι το κόστος της. Εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόσθεσε, θα σταλούν στους εμπειρογνώμονες της κάθε πλευράς για να τις μελετήσουν και να δουν πώς μπορούν να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook