«Αναμένω τις εντολές σας Υψηλότατε»! Τηλεφωνικές υποκλοπές «καίνε» τον Ερντογάν για την γενοκτονία των Αρμενίων!

αναμένω-τις-εντολές-σας-υψηλότατε-τ-669909

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προβαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Μια αποκάλυψη που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αδίστακτος.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα κάνει λόγο για ύπαρξη τηλεφωνικών υποκλοπών που… καίνε τον «σουλτάνο». Αποκαλύπτουν πως ο Ερντογάν συνομιλούσε με τον Metin Külünk του κόμματός του (σ.σ. AKP) και ουσιαστικά παρενέβη στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο, εναντίον της έγκρισης ενός ψηφίσματος από την Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με το οποίο οι μαζικές εκτελέσεις Αρμενίων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν όντως «γενοκτονία».

Εδώ να σημειωθεί πως τους δύο άνδρες συνδέει μια φιλία ετών, που όπως έμελλε να αποδειχθεί, περιλαμβάνει και… εναλλακτικές μορφές συνεργασίας.

Το περιοδικό δημοσίευσε μια αναφορά του Osmanen Germania BC, μιας αμφιλεγόμενης ένωσης που έχει δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση. Αποκαλύπτει το αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του Ερντογάν και του Külünk την 1η Ιουνίου του 2016. Δηλαδή μία ημέρα πριν την συζήτηση και την ψηφοφορία για το επίμαχο ψήφισμα στην γερμανική Βουλή. Το οποίο τελικά αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων (σ.σ. διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει εκείνη την ημέρα το newsit.gr).

Μια απόφαση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία.

Οι διάλογοι Ερντογάν – Külünk με τις ατάκες… σουλτάνου!

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το τηλέφωνο του Külünk είχε «παγιδευτεί» από την τοπική αστυνομία της Έσσης, του ομόσπονδου κρατιδίου της κεντρικής Γερμανίας.

«Γεια σου» λέει ο Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του δίνει το τηλέφωνο. Ο άνδρας στο Βερολίνο, ο Külünk, ρωτά: «Καλέ μου πρόεδρε, με σεβασμό, πώς είστε;«.

Στην συνέχεια ο Ερντογάν ακούει την αναφορά του έμπιστου Külünk, η οποία σχετίζεται με την διαδήλωση που οργανώνει ο ίδιος εναντίον του ψηφίσματος για την γενοκτονία των Αρμενίων. «Θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, Υψηλότατε«, λέει ο Külünk. Και προσθέτει: «Αναμένω τις εντολές σας«.

Ο Ερντογάν απαντά πως θα επανέλθει και του εύχεται μια «ευλογημένη νύχτα«. Οι διάλογοι αυτοί δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Ερντογάν ενορχήστρωνε… κανονικότατα τις διαδηλώσεις Τούρκων στην Γερμανία.

Η απόφαση της γερμανικής Βουλής… δοκίμασε τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, με την δεύτερη να ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Γερμανία.

Το αρνείτο, το αρνείται, θα το αρνείται!

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η Τουρκία επισήμως αρνείται πως υπήρχε σχέδιο σφαγής των Αρμενίων ως έθνος κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη τονίζει πως πολλοί Τούρκοι πέθαναν επίσης κατά την διάρκεια της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μετά, μάλιστα, την απόφαση της γερμανικής Βουλής, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ερντογάν εμφανίζονταν έξαλλος! Και διεμήνυε πως «δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες«.

Στο μεταξύ, γερμανικά ΜΜΕ εντοπίζουν σχέσεις του Külünk με την οργάνωση Osmanen Germania BC. Ο ίδιος φέρεται να έδωσε χρήματα για την αγορά όπλων, αλλά και να οργάνωσε διαδηλώσεις.

Μάχιμοι μόνο στα λόγια! Δεκάδες μέλη του κόμματος του Ερντογάν με πλαστά…

Συγκεκριμένα η Deutsche Welle δημοσίευσε τον Δεκέμβριο ένα ρεπορτάζ για τις σχέσεις τόσο του Külünk με την οργάνωση Osmanen Germania BC, όσο και με την κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Αλλά και με τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ο Külünk αρνήθηκε τις κατηγορίες. Και έκανε λόγο για σκευωρία, οργανωμένη από ποιον άλλον; Από τον Φετουλάχ Γκιουλέν! Τον άνθρωπο που το καθεστώς Ερντογάν δεν κατηγορεί μόνο για το… φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Καμία από τις δραστηριότητες ή τις επισκέψεις που έκανα στον προσωπικό μου χρόνο ή και εκ μέρους του AKP δεν ήταν παράνομες. Τουναντίον, η διαφάνεια ήταν πάντα προτεραιότητα», απαντά ο Külünk.

Την ίδια ώρα, η δίκη οκτώ μελών της συμμορίας Osmanen Germania, που επισήμως είναι καταχωρημένη ως λέσχη για μποξ, ξεκίνησε στην Στουτγκάρδη στις 26 Μαρτίου. Τα μέλη της κατηγορούνται για σειρά εγκληματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονιών, μαστροπεία και εκβιασμούς…

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook