Αναμένεται «Μαύρη Δευτέρα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 25 ημέρες αναγκαστικής αργίας

αναμένεται-μαύρη-δευτέρα-στο-χρημα-273595

Προετοιμασμένοι για μια «κακή» συνεδρίαση που θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες τον Γενικό Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι επενδυτές και οι παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς, με το σύνολο των εμπλεκομένων να υποστηρίζουν πως η σημερινή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα καταγραφεί ιστορικά έως η «Μαύρη Δευτέρα».

Το κλίμα που θα επικρατήσει σήμερα στην ελληνική αγορά είναι πιθανόν να επηρεάσει και τις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται πως η επανεκκίνηση των συναλλαγών μετά από 25 ημέρες αναγκαστικής αργίας αφορά σε όλες τις μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών, ενώ τα όρια ημερήσιας μεταβολής (limit up-limit down) θα παραμείνουν στο +30% και -30%.

Οι Έλληνες επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικοί, θα είναι μεγάλοι χαμένοι των συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδος, καθώς θα ισχύσουν σημαντικοί περιορισμοί για αυτούς στις αγορές μετοχών, την ίδια στιγμή που οι ξένοι επενδυτές δεν θα έχουν κανένα περιορισμό.

Επίσης, θα μπορούν να αγοράζουν μόνον με πιστωτικά υπόλοιπα που έχουν στους χρηματιστηριακούς λογαριασμούς τους, αλλά και με το λεγόμενο «νέο χρήμα», δηλαδή χρήματα που θα μεταφέρουν σε ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που θα ανοιχτούν για τις συναλλαγές τους ή χρήματα από τις πωλήσεις μετοχών.

Η σχετική υπουργική απόφαση επιτρέπει την μεταφορά κεφαλαίων ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες τόσο για τις χρηματιστηριακές εταιρείες όσο και για τους θεσμικούς επενδυτές και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook