Ανακοίνωση της ΛΑΕ Χανίων για το αεροπλανοφόρο George Bush

ανακοίνωση-της-λαε-χανίων-για-το-αεροπ-495828

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, απευθύνει η ΛΑΕ Χανίων.

Στην σχετική ανακοίνωσή – κάλεσμα αναφέρει:

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την στιγμή που η θηριώδης πολεμική μηχανή που ονομάζεται αεροπλανοφόρο ΒUSH έδεσε στην βάση της Σούδας κι οι αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν τις φασαρίες στους δρόμους της πόλης μας.

Φυσικά δεν ήρθαν ούτε αυτοί απρόσκλητοι. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα χνάρια των προκατόχων της, δίνει γη και ύδωρ στους Νατοϊκούς συμμάχους βάζοντας τον Λαό και την χώρα σε μεγάλους κινδύνους, καθώς η ανατολική λεκάνη της Μεσογείου φλέγεται επικίνδυνα. Η ίδια ανακαλύπτει στον άξονα Ισραήλ – Αιγύπτου τοπικούς συνεταίρους, πρόθυμους να παίξουν το παιχνίδι των Αμερικανών στην περιοχή.

Μόνο που το παιχνίδι όπως δείχνει η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, ακόμα και το νέο σχέδιο για την Κύπρο περνάει μέσα από το αίμα των απλών ανθρώπων, την προσφυγιά, την διάλυση κρατών, την καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Βέβαια δεν τους προσκάλεσαν μόνο αυτοί. Αρκετοί ‘τοπικοί άρχοντες’ καθώς και οι μεγαλοξενοδόχοι βιάζονται – όπως λένε ή έχουν γράψει – να προσφέρουν απλόχερα την ‘κρητική φιλοξενία’ στους πληρωμένους δολοφόνους των ιμπεριαλιστών. Ξεχνάνε φαίνεται, πως η κρητική φιλοξενία ποτέ δεν προσφερόταν ένεκα δολαρίων. Ποτέ δεν προσφερόταν σε πληρωμένους δολοφόνους που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ την πατρίδα τους για να σκορπίσουν τον θάνατο, την δυστυχία στην άλλη άκρη του κόσμου.

Αυτές οι πρακτικές είναι επικίνδυνες ειδικά σε μια συγκυρία όπου η Τούρκικη κυβέρνηση του Ισλαμοφασίστα Ερντογάν χαράσσει μια στρατηγική επίδειξης δύναμης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας με την κλιμάκωση των παραβιάσεων . Ένα χρόνο μετά την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό – όπου η Τουρκία συνομολογείται σαν ασφαλής χώρα – η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται παγιδευμένη των επιλογών της . Μόνο που τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι Λαοί κι όχι οι κυβερνήσεις τους

• Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Κλείσιμο των βάσεων, καμμιά συμμετοχή στον Ευρωστρατό.

• Καμιά συμμετοχή – εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – κανένας Ελληνας στρατιώτης εκτός συνόρων

• Ειρήνη και διεθνή συνεργασία των Λαών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις

• Ανεπιθύμητοι οι ιμπεριαλιστές στην πόλη μας!

ΛΑ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

One thought on “Ανακοίνωση της ΛΑΕ Χανίων για το αεροπλανοφόρο George Bush

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook