Ανακοίνωση εκλεγμένων μαθητών σε 5μελή,15μελή Λυκείων,Γυμνασίων και ΕΠΑΛ Νομού Χανίων

ανακοίνωση-εκλεγμένων-μαθητών-σε-5μελ-444169

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα εκλεγμένα μέλη – μαθητές των 5μελών, 15μελών Γυμνασίων και Λυκείων των Χανίων, για τη συνολική κατάσταση στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκλεγμένων μαθητών:

» Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές από όλο τον Νομό Χανίων που στην πορεία στις 7 Νοέμβρη ένωσαν την φωνή τους με τους υπόλοιπους μαθητές σε όλη την Ελλάδα κατά του σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από μερίδα καθηγητών και διευθυντών που τρομοκρατούσαν τους μαθητές και έφτασαν στο σημείο μέχρι και να απειλούν με παρέμβαση εισαγγελέα σε περίπτωση κατάληψης (ΕΠΑΛ Κοραή),παρά την οργανωμένη προσπάθεια όπου υπήρχε διάθεση για κινητοποίηση να θέλουν να μας πάνε “τυχαία” εκδρομή,την ημέρα της κινητοποίησής μας,μαθητές σε δεκάδες σχολεία των Χανίων κινητοποιήθηκαν.

Από το πρωί της Δευτέρας μαθητές από τα σχολεία 1ο ΓΕΛ Χανίων,2ο Γυμνάσιο Χανίων,4ο Γυμνάσιο Χανίων,Γυμνάσιο Ελ.Βενιζέλου,Λύκειο Χρυσοπηγής,ΓΕΛ Βάμου, Γυμνάσιο Αμπεριάς, Γυμνάσιο Βουκολιών, 1ο Γυμνάσιο Χανίων,Λύκειο Αμπεριάς και Κουμπέ κατέβηκαν οργανωμένα στον Πεζόδρομο της Κοραή και έδωσαν μήνυμα ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά και θα παλέψει για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές που κατέβηκαν στην κινητοποίηση ενώ το σχολείο τους δεν είχε κατάληψη και προτίμησαν να πάρουν απουσίες και να διαδηλώσουν μαζί μας.

Αν κοίταζε κάποιος τα αιτήματά μας θα παρατηρούσε ότι αφορούσαν και τους καθηγητές μας (όχι τάξεις πάνω από 20 άτομα για να μπορεί ο καθηγητής να κάνει μάθημα, μόνιμοι διορισμό κτλ.).Παρόλα αυτά απορούμε με την έντονη τρομοκρατία και την επιμονή μερίδας καθηγητών να μας πάνε εκδρομή την ημέρα της κινητοποίησης.

Εκατοντάδες μαθητές των Χανίων δεχθήκαμε το κάλεσμα του ΓΕΛ Βάμου,που είχε δημοσιευτεί και στηρίχτηκε και με συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και κατεβήκαμε μαζικά να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας. Θεωρούμε ότι κάθε εκπρόσωπος 5μελούς ή 15μελούς και όσοι θέλουν να αγωνιστούν πρέπει να συντονίζονται ,αλλά να ανακοινώνουν την δράση τους και να λογοδοτούν στις γενικές συνελεύσεις του τμήματος και του σχολείου,σε αυτούς που τους ψήφισαν.

Υποκινούμαστε από τις ανάγκες μας αφού όλοι τα ίδια προβλήματα έχουμε σε κάθε σχολείο του Νομού.

Η κινητοποίησή μας ολοκληρώθηκε στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας και καταθέσαμε τα αιτήματά μας στον Αντιπεριφερειάρχη όπου απαιτήσαμε:

Να δοθούν χρήματα από το κράτος για την άμεση κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Όχι σε μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ τον 21ο αιώνα.

Κανένα κλείσιμο ή συγχώνευση σχολικής μονάδας.(Ούτε να το σκέφτονται να κλείσει το σχολείο στις Βουκολιές)

Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές .

Να ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία για όσα παιδιά το επιθυμούν.

Να μην μας στοιβάζουν σε τάξεις

Να μείνει στα χαρτιά το “Νέο” Σχολείο-Εξεταστικό κέντρο,που ετοιμάζει η κυβέρνηση,που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο.

Που δεν θα έχουμε όλοι οι μαθητές το δικαίωμα να πάμε στο Λύκειο. Το ποιοι θα μπορούμε να συνεχίσουμε θα αποφασίζεται από διάφορα κριτήρια ένα από αυτά θα είναι και οι εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου (που θα γίνει 4ετές)

Που για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα μετράνε οι βαθμοί από κάθε είδους εξετάσειςπου θα δίνουμε σε όλες τις τάξεις του Λυκείου,με επαναφορά και της τράπεζας θεμάτων στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Που θα μας διαχωρίζει από πολύ νωρίτερα και μέχρι το τέλος σε αυτούς που μπορούν να πάνε στο Λύκειο και σε αυτούς που πρέπει να τα παρατήσουν.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης υπήρξε η δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα φτιαχτούν νέα κτήρια αν έρθουν στα χέρια του μελέτες,από τους Δήμους.

Δεν σταματάμε εδώ!!!

+τους γονείς μας με φόρους και χαράτσια,δίνει εκατομμύρια σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς,αποδέχεται την ύπαρξη της βάσης στα Χανιά. Η πολιτική αυτή ξεκληρίζει λαούς από τον τόπο τους,σκοτώνει παιδιά για τα συμφέροντα των βιομηχάνων,των τραπεζιτών και των εφοπλιστών,δημιουργεί τα κύματα προσφύγων στη χώρα μας.

-Καλούμε τους μαθητές των Χανίων να γιορτάσουν αγωνιστικά με μαθητική κινητοποίηση στις 17 Νοέμβρη, Πεζόδρομος Κοραή 12μ.μ.,ημέρα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην δικτατορία που στήριξε το ΝΑΤΟ στη χώρα μας,όπου οι μαθητές θα καταθέσουμε στεφάνι, γιατί τα μηνύματα της εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα.

-Απαιτούμε να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας,καμία εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Είναι ανεπιθύμητοι στην Κρήτη.

-Διαδηλώνουμε μαζί με τους γονείς μας στις 8 Δεκέμβρη,ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook