Αναθεωρήστε κύριοι του Πολυτεχνείου Κρήτης | Δεν χρειαζόμαστε εξαρτήματα μηχανών άλλα ανθρώπους

αναθεωρήστε-κύριοι-του-πολυτεχνείου-90646

polytexneio_xania2«Το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα, για τα οποία υπεύθυνες είναι άλλες δομές της Πολιτείας. Οι λύσεις πρέπει να δίνονται με βάση τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και όχι με παράνομες ενέργειες, όπως οι καταλήψεις».

Τα παραπάνω, αποτελούν απάντηση της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μια προσπάθεια της Πρυτανικής αρχής να δικαιολογήσει την στάση της, δηλαδή, να δικαιολογήσει της έξωση που απαίτησε, από εκείνη την τρύπα που της ανήκει, ενός άστεγου συνανθρώπου μας.

Δεν παρέχει λύσεις λοιπόν σε κοινωνικά προβλήματα ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Προφανώς… Διαπαιδαγωγεί όμως, άρα πλάθει προσωπικότητες. Τους αυριανούς επιστήμονες , τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν μια αυριανή κοινωνία.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης όμως, και αυτοί που σήμερα το διοικούν ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, νίπτουν τα χείρας τους ή ακόμη χειρότερα, κρυμμένοι πίσω από τις συμβατικές υποχρεώσεις τους λησμονούν (;) το ηθικό χρέος τους, ως εκπαιδευτικοί.

Το χρέος τους να προσφέρουν στην κοινωνία, εκτός από επιστήμονες και ανθρώπους. Ανθρώπους που θα γνωρίζουν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η ηθική, η δικαιοσύνη, ο πολιτισμός.

Αν αυτό δεν είναι προτεραιότητα ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος σήμερα που η κοινωνία και οι αξίες της δοκιμάζονται, τότε ας μην αναρωτιόμαστε, τι φταίει και έχουμε πιάσει πάτο ως λαός.

Αναθεωρήστε κύριοι του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όσο είναι καιρός.  Βγείτε από τη γυάλα σας και αφουγκραστείτε τις ανάγκες της κοινωνίας και γίνετε κομμάτι της. Γιατί σε αυτήν ανήκετε…

 

Ανδρέας Γερακάκης

2 thoughts on “Αναθεωρήστε κύριοι του Πολυτεχνείου Κρήτης | Δεν χρειαζόμαστε εξαρτήματα μηχανών άλλα ανθρώπους

  1. Το κείμενο του Πολυτεχνείου ήταν απαράδεκτο έως φασιστικό για δυο κυρίως λόγους. Τον πρώτο τον αναφέρει πολύ σωστά ο κ.Γερακάκης.
    Ο δεύτερος είναι ότι έμμεσα η επιστολή ρίχνει μομφή στις πολιτικές πεποιθήσεις του αστέγου, αναφέροντας ότι δημοσιεύθηκε σε site του αναρχικού χώρου. Η επιστολή ήταν σε αρκετά sites,(και στο παρόν αν θυμάμαι καλά) και βέβαια η «μομφή» δεν αρμόζει σε κανένα κείμενο πανεπιστημιακού ιδρύματος. Αν ο άστεγος ήταν αναρχικός ή όχι, δεν αλλάζει το πρόβλημα της δεινής κατάστασης πολλών συμπολιτών μας.
    Ούτε νομιμοποιεί την συμπεριφορά των αρχών. Τέτοιου είδους έμμεσες υποτιμητικές αναφορές, αποδεικνύουν το εκφασισμό της ανώτατης εκπαίδευσης και την απομάκρυνση της από τον ρόλο της προάσπισης της διακίνησης των ιδεών και την απελευθέρωση από βολικές κατασκευές και στείρα στερεότυπα.

  2. H Διοίκηση του Πολυτεχνείου είναι μια ελιτ γραφειοκρατών σε απόλυτη αρμονία με την (εκάστοτε) πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραπαιδείας και απόλυτα επιτυχημένη στο να διαχειρίζεται κονδύλια και χρηματοδοτήσεις.
    Σε αυτή την διαδικασία διαχείρισης και πδηγέτησης της γνώσης (στο πλαίσιο του νεοφιφλελεύθερου Καθεστώτος της Νέας Μνημονιακής Τάξης) δεν χωράνε συναισθηματισμοί, ούτε άστεγοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook