Αναβολή επ’ αόριστον στην δική Ακουμιανάκη στα Χανιά

αναβολή-επ-αόριστον-στην-δική-ακουμι-216999

Ζητήθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής για λόγους υγείας, όπως είχε γράψει από χθες, το zarpanews.gr. (ΕΔΩ)

Θα γίνει προσπάθεια ορισμού νέας ημερομηνίας εντός τριμήνου, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα.

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της συζήτησης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων της Έφεσης που έχουν υποβάλει δύο γιατροί και ο συνοδός της Στέλλας, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βιασμό αντίστοιχα.

Την αθώωση των δύο γιατρών ζήτησε εκ μέρους της Ένωσης Γιατρών Χανίων Βύρων Λικιαρδόπουλος που έκανε λόγο για μια απόφαση που προσβάλει ολόκληρη την ιατρική κοινότητα στη χώρα. «Οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν είναι ιατρικά ανυπόστατες έως τραγελαφικές» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο κάθε γιατρός θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση τους.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο γιατρών, Θωμάς Λεχωβίτης, επανέλαβε την θέση της υπεράσπισης ότι ο εντολέας του δεν ήταν καν στο νοσοκομείο τη μοιραία νύχτα αλλά ενοχοποιήθηκε από την μοναδική κατάθεση ενός υπαλλήλου security παρά τις αντίθετες καταθέσεις γιατρών και προσωπικού του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η υπόθεση

Ο θάνατος της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη επήλθε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου του 2011 στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου είχε εισαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα σε κατάσταση οξείας μέθης.

Σε πρώτο βαθμό το Δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό στους οποίους αναγνωρίστηκε το  ελαφρυντικό του πρότεροι έντιμου βίου. Τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή. Παράλληλα στην ίδια δίκη «ένοχος» για «θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου» αλλά και για βιασμό (με τη νομική έννοια) είχε κριθεί ο 28χρονος -σήμερα- νεαρός, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε την Στέλλα και τον συνομήλικο φίλο της στην έξοδό τους με την τραγική κατάληξη.

Αργότερα και ο φίλος της Στέλλας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου για την πράξη του βιασμού (με τη νομική έννοια) και εξέτισε την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

Παράλληλα ζητήθηκε η διερεύνηση περαιτέρω ευθυνών που οδήγησε στην καταδίκη δύο ακόμα γιατρών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τον Δεκέμβριο του 2016.

Την Πέμπτη στα Χανιά, δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πρώτη υπόθεση, με κατηγορούμενους τους δύο γιατρούς και τον ενήλικο συνοδό της Στέλλας, οι οποίοι προσέβαλαν με έφεση την πρωτόδικη απόφαση.

Αρχικά η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον Μάρτιο του 2017 αλλά δόθηκε αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2017 και νέα αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου. Τότε, μιλώντας στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο γιατρών, Θωμάς Λεχωβίτης ανέφερε πως όπως και πρωτόδικα θα υποστηριχθεί πως ο ένας γιατρός δεν έχει καμία ευθύνη για τον θάνατο της κοπέλας και πως ο δεύτερος δεν ήταν καν παρών στο νοσοκομείο την συγκεκριμένη ημέρα.

zarpanews.gr

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook