Αναβλήθηκε η δίκη Πάσσαρη γιατί δεν είχαν μεταφραστεί τα έγγραφα

αναβλήθηκε-η-δίκη-πάσσαρη-γιατί-δεν-εί-483856

Στον… αέρα τινάχτηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον γνωστό κακοποιό Κώστα Πάσσαρη ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ορισμένες από τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν είχαν μεταφραστεί τα απαραίτητα έγγραφα που έπρεπε να σταλούν στο ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου ο Κώστας Πάσσαρης να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα.

Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου του 2017 προκειμένου να αρμόδιες αρχές να έχουν στη διάθεση τους τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία και να έρθει στη χώρα μας και να λογοδοτήσει ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων ο Κώστας Πάσσαρης ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων και μάρτυρες ενώ παρών ήταν και ο μοναδικός επιζών, εξωτερικός φρουρός Ανδρέας Φυσέκης, ο οποίος ήταν μαζί με τους αστυνομικούς, Διονύσιο Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις σφαίρες του Κώστα Πάσσαρη, στις 16 Φεβρουαρίου του 2001.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να έρθει στην Ελλάδα ο Πάσσαρης προκειμένου να δικαστεί «πριν παραγραφούν οι πράξεις που έχει διαπράξει». Από την πλευρά του ο Πάσσαρης, μέσω του συνηγόρου του, υποστηρίζει πως επιθυμεί να δικαστεί στη χώρα μας αλλά και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για τα αδικήματα που έχει διαπράξει στη Ρουμανία.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση νομικοί κύκλοι έλεγαν πως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες καθώς τα έγγραφα της έκδοσης βρίσκονται ακόμη αμετάφραστα στο υπουργείο Εξωτερικών και θα πρέπει να υπάρχει χρόνος ώστε να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο άρνησης των ρουμανικών αρχών για να εκδώσουν τον Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα.

Η προσωρινή έκδοση του Πάσσαρη δρομολογήθηκε από την οικογένεια Αλεβιζόπουλου, καθώς το ρουμανικό κράτος δεν δέχτηκε την οριστική έκδοσή του για να δικαστεί στην Ελλάδα, μέχρι να εκτίσει την ποινή των δις ισόβια που του έχουν επιβάλει τα Ρουμανικά δικαστήρια. Εκτιμάται ότι με ευεργετικό υπολογισμό της συγκεκριμένης ποινής, ο Κώστας Πάσσαρης θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφυλακιστεί από τις Ρουμανικές φυλακές περίπου μετά από το 2020 με ανοιχτό, όμως, τον κίνδυνο μέχρι τότε να έχουν ουσιαστικά παραγραφεί τα εγκλήματά του στην Ελλάδα.

Η οικογένεια Αλεβιζόπουλου είναι η μόνη οικογένεια θύματος ( εκ των 8 ανθρωποκτονιών) που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής Αγωγής κατά του Πάσσαρη.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Αλεβιζόπουλου ποινικολόγοι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης εκφράζουν τη λύπη τους για αυτή την εξέλιξη. «Η αναβολή της υπόθεσης για τόσο μακρινή ημερομηνία φέρνει την υπόθεση ένα βήμα πιο κοντά στην παραγραφή των εγκλημάτων. Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών, σε μια τέτοια υπόθεση, στην ορισθείσα δικάσιμο, δεν περιποιεί τιμή για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης και εκδίκασης της υπόθεσης πλέον είναι απαραίτητη, στο όνομα της Δικαιοσύνης που πρέπει επιτέλους να αποδοθεί. Και να επιβληθούν οι ποινές που αρμόζουν» επισημαίνουν.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook