Αναβάλλεται η συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

αναβάλλεται-η-συζήτηση-στην-ολομέλει-545357

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν.Βούτση, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, και ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της ΝΔ, αναβάλλεται η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Ολομέλεια του Σώματος επί της προτάσεως της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

AdTech Ad

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η σκέψη μας είναι στην περιοχή και στους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Με εντολή του Προέδρου της ΝΔ αναμένεται άμεσα να αναχωρήσει κλιμάκιο του κόμματος για την Κω.Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο νεκρών, από τον μεγάλο σεισμό στην Κω, έστειλε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε δίπλα στους Κώες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνοντας πως κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κώ κ. Γ. Κυρίτση και του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βεβαίως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στην διάθεση των αρμόδιων αρχών.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς.

Με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά , ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου)και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει σήμερα στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα   άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης  της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση».

«Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη», έγραψε στο twitter του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει «την βαθύτατη θλίψη της,για τον θάνατο των δυο συνανθρώπων μας, από τον ισχυρό σεισμό στην Κω. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να επανέλθει, η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε κανονικά επίπεδα».

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των κατοίκων της Κω

Τη θλίψη του για τους νεκρούς καθώς και τη συμπαράσταση και τη στήριξη του συνόλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός στον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επικοινώνησε νωρίς σήμερα τι πρωί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και του εξέφρασε αφ’ ενός την βαθύτατη θλίψη του για τους δύο νεκρούς του μεγάλου σεισμού κι αφ’ ετέρου τη συμπαράσταση και τη στήριξη σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου και του συνόλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που επωμίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε από τον κ. Γ. Χατζημάρκο,

-να εκφράσει στους τραυματίες τις ειλικρινείς ευχές της Ένωσης για ταχεία ανάρρωση,

-να εκφράσει στο σύνολο της κοινωνίας της Κω την ολόθερμη συμπαράσταση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας βρίσκεται στη διάθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των φορέων και των κατοίκων της Κω να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και να παρέμβει όπου κριθεί αναγκαίο.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καλεί την Κυβέρνηση να παρέχει άμεσα και αποτελεσματικά κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους του νησιού και να προχωρήσει γρήγορα στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook