Ανίκητος και στη βροχή ο Γιουσέιν Μπόλτ

ανίκητος-και-στη-βροχή-ο-γιουσέιν-μπόλ-85912

Ο άνθρωπος (και) της βροχής. Ο Γιουσέιν Μπόλτ απέδειξε στη Μόσχα πως είναι…παντός καιρού και επέστρεψε στο θρόνο του, αυτόν του Παγκόσμιου πρωταθλητή που είχε χάσει μόνο πριν από δύο χρόνια στο Νταεγού.

bolt

Όχι από κάποιον αντίπαλο, αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό, αφού είχε άκυρη εκκίνηση στον τελικό και είχε αποκλειστεί αφήνοντας το χρυσό στο συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ.

Με την καλύτερη εφετινή του επίδοση (9.77) ο Γιουσέιν Μπόλτ επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου στα 100 μέτρα, παρά την κακή του εκκίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πίσω.

Δεν ήθελε να ρισκάρει και από το Νταεγού είναι πολύ προσεκτικός ιδιαίτερα στα 100 μέτρα αφού ξέρει ότι μπορεί να καλύψει τη διαφορά. Έτσι και έγινε, αφού με τον μεγάλο του δρασκελισμό στα τελευταία 30 μέτρα πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα άρχισε το σώου με τους φωτογράφους, το κοινό αλλά ακόμα και τη μασκότ των αγώνων από τον λάτρη του αθλήματος Τζαμαϊκανο, που είδε τον Γκάτλιν να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο (9.85) και τον συμπατριώτη του τον Τζαμαίκανό Νέστα Κάρτερ να ανεβαίνει και αυτός στο βάθρο για το χάλκινο (9.85).

Ο γύρος του θριάμβου έγινε υπό τους ήχους της ρέγκε πριν κάνει τη χαρακτηριστική του κίνηση στο φινάλε. Το σώου Μπόλτ μόλις ξεκίνησε αφού υπάρχουν ακόμα τα 200 μέτρα και η σκυταλοδρομία στο φινάλε.

  • «Απόψε πως δεν τραγουδούσα στη βροχή αλλά έτρεχα σε αυτήν»

Τραγουδώντας στη βροχή θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον Μπόλτ, πως ως σύγχρονος Τζιν Κέλι έδειξε με τα χέρια του μια ομπρέλα λίγο πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός των 100 μέτρων.

Στο διάσημο μιούζικαλ «Singing in the rain» ο Τζίν Κέλι την κρατούσε, αλλά ο «κεραυνός» Μπόλτ δεν τη χρειάζεται αφού είναι αλεξικέραυνος. Ο ίδιος με τη λήξη το τελικού θυμήθηκε την ταινία και έδωσε το δικό του ρεσιτάλ:

«Νομίζω απόψε πως δεν τραγουδούσα στη βροχή αλλά έτρεχα σε αυτήν. Σίγουρα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο αλλά με τέτοιο καιρό δεν ήταν εφικτό» τόνισε ο Τζαμαϊκανός που νίκησε τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν, τον τελευταίο άνθρωπο που τον είχε αμφισβητήσει όταν τον κέρδισε στο ντάιμοντ λίγκ της Ρώμης πριν από λίγο καιρό.

»Δεν είδα αυτό τον αγώνα ως ρεβάνς για το Νταεγού, απλά ήθελα να νικήσω. Και να θέλω δεν μπορώ να ξεχάσω την άκυρη εκκίνηση του 2011 αφού εσείς οι δημοσιογράφοι μου τη θυμίζετε συνέχεια !

»Πάντως αυτή τη στιγμή νοιώθω κουρασμένος και χρειάζομαι ξεκούραση» κατέληξε ο μεγάλος σταρ που θα έχει άλλες δύο παραστάσεις στη Μόσχα, αρχικά στα 200 μέτρα και στη συνέχεια στη σκυταλοδρομία.

 

Πηγή: tanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook