Αμερικανός «Στρος-Καν»; Ο γερουσιαστής Μενέντεζ σε κύκλωμα πορνείας…

αμερικανός-στρος-καν-ο-γερουσιαστή-240800

gomenesdf3Kατηγορίες περί διαφθοράς και συμμετοχής σε κύκλωμα πορνείας έχουν ήδη απαγγελθεί στον Αμερικανό Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όμως, σήμερα η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» αποκαλύπτει τα «μωρά» που υποσχόταν σε πλούσιους Αμερικανούς φίλους του για «καυτές νύχτες».

Το 2012, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από την πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ ήταν ο τελετάρχης της παρέλασης του ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδας, ο Μενέντεζ βρέθηκε τρία χρόνια αργότερα στη δίνη σεξουαλικού σκανδάλου και μάλιστα, ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός γερουσιαστής φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα πορνείας, που προοριζόταν να προσφέρει νύχτες ηδονής σε πλούσιους Αμερικανούς, όπως το φίλο του, οφθαλμίατρο Σάλομον Μέλγκεν.

gomenesdf1

Τα «μωρά» του Μπομπ

Η Βραζιλιάνα Τζουλιάνα Λόπες Λάιτε, σήμερα 34 ετών, ήταν επί χρόνια η ερωμένη του παντρεμένου οφθαλμίατρου, που του έκανε όλα τα χατίρια στο κρεβάτι -έναντι βέβαια αδράς αμοιβής. Τα χρήματα τα κανόνιζε το κύκλωμα πορνείας, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε ο 61χρονος Μενέντεζ.

Η γνωριμία της Βραζιλιάνας και του οφθαλμίατρου έγινε όταν εκείνη ήταν φοιτήτρια, 26 Μαΐων και εκείνος 52.

Η 28χρονη Ουκρανή Σβετλάνα Σβατσίκ, ήταν το «υπ’ αριθμόν 3» κορίτσι του Μπομπ, το οποίο προώθησε στο γνωστό Αμερικανό οφθαλμίατρο.

Το κορίτσι «νούμερο 2» του Μπομπ ήταν μία κοπέλα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, το όνομά της οποίας δεν έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό.

gomenesdf2

Η αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δημοσιεύματα ενέπλεκαν τον Αμερικανό Δημοκρατικό Γερουσιαστή στην υπόθεση του οφθαλμίατρου από τη Φλόριντα, Μέλγκεν.

Ο γερουσιαστής κατηγορήθηκε ότι οργάνωνε συναντήσεις με πόρνες σε διαμέρισμα που διαθέτει ο πάμπλουτος οφθαλμίατρος στη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι υποστηρικτές του έκαναν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας του γερουσιαστή εν όψει των προεδρικών εκλογών, με τον ίδιο να διαψεύδει την εμπλοκή του στο ροζ σκάνδαλο.

Ο Μενέντεζ παραπέμφθηκε μαζί με τον οφθαλμίατρο Σάλομον Μέλντεν, για να δικαστεί, αντιμετωπίζοντας μία κατηγορία για συνωμοσία, επτά κατηγορίες για δωροδοκία και τρεις για απιστία περί την υπηρεσία, δήλωσε στις 2 Απριλίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής κατηγορείται επίσης για πλήθος ψευδών δηλώσεων.

gomenesdf3

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο, αναφέρεται ότι ο Μενέντεζ «φέρεται πως δεχόταν δώρα από τον Μέλγκεν, σε αντάλλαγμα για την κατάχρηση της εξουσίας του προς όφελος οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων του οφθαλμίατρου».

Ο Μενέντεζ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

gomenesdf4

«Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, πιστεύουμε ότι οι ενέργειες του γερουσιαστή ήταν, στο σύνολό τους, νόμιμες και σωστές και τα στοιχεία θα το επιβεβαιώσουν αυτό» είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα η Τρίσια Ένραϊτ, υπεύθυνη επικοινωνίας του Μενέντεζ, ως απάντηση στις αναφορές ότι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επρόκειτο να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του γερουσιαστή.

gomenesdf5

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές ποιος θα αντικαταστήσει τον Μενέντεζ, ωστόσο τα δύο επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά της Μπάρμπαρα Μπόξερ και του Μπέντζαμιν Κάρντιν.

gomenesdf6

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook