Αμερικανοί φοιτητές κουζουλάθηκαν με τα Xανιά: Μαθαίνουν να μαγειρεύουν, να χορεύουν, να φτιάχνουν μέλι | Video

αμερικανοί-φοιτητές-κουζουλάθηκαν-μ-658218

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, και στο διάστημα 16-31 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε το καλοκαιρινό σχολείο του Τμήματος Κινησιολογίας και Υγείας του Πανεπιστημίου »Rutgers, The State University of New Jersey».

Στόχος του καλοκαιρινού σχολείου ήταν να παρέχει τη δυνατότητα σε 22 φοιτητές να μελετήσουν τη Μεσογειακή Διατροφή στο μέρος προέλευσής της μελετώντας την αειφόρο γεωργία και εναλλακτικά μοντέλα κατανάλωσης με έμφαση στις παραδοσιακές Μεσογειακές πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές παρακολούθησαν σεμινάριο μαγειρικής από το Σεφ του ΜΑΙΧ καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την ιστορία, εξέλιξη, γαστρονομικές πτυχές και οφέλη για την υγεία σε σχέση με τον Ελληνικό παραδοσιακό τρόπο ζωής. Οι φοιτητές επίσης μελέτησαν την πολύπλοκη έννοια του κύκλου παραγωγής και διακίνησης τροφίμων σε σχέση με την κουλτούρα, τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον μέσα από το παράδειγμα της διατροφής που βασίζεται στη γεωργία και την οικονομία του νησιού της Κρήτης.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην πόλη των Χανίων. Η τρίωρη ξενάγηση επικεντρώθηκε στις αγορές τροφίμων, ξεκίνησε από την λαϊκή αγορά και κατέληξε σε ένα ιστορικό τμήμα της πόλης κοντά στα δικαστήρια. Τα μέλη της ομάδας ήταν σε θέση να εξερευνήσουν τα φρέσκα τοπικά εποχιακά προϊόντα. Η επόμενη στάση ήταν στην κεντρική Αγορά των Χανίων την οποία συνέκριναν με την λαϊκή αγορά. Η βόλτα στην Αγορά πέρασε από την κατοικημένη περιοχή του Άι-Γιάννη. Oι φοιτητές εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική των αρχοντικών στην περιοχή.

Η ξενάγηση τέλειωσε στην παλιά πόλη των Χανίων, όπου επισημάνθηκαν μερικά ορόσημα της πόλης: οι μιναρέδες, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο πλάτανος στη Σπλάντζια και τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Καστέλι. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο κτίριο Rosa Nera που προσφέρει εκπληκτική θέα στο ενετικό λιμάνι.

Το καλοκαιρινό σχολείο μετά την περυσινή του επιτυχία θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο ΜΑΙΧ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook