Αμερικανικούς στόχους ήθελε να χτυπήσει ο 29χρονος, πριν το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

αμερικανικούς-στόχους-ήθελε-να-χτυπή-605643

Τους συνεργούς του και τις κινήσεις  που σχεδίαζε ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. που συνελήφθη το Σάββατο για την αποστολή τρομοδεμάτων και βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, προσπαθεί τώρα να «χαρτογραφήσει» η αντιτρομοκρατική.

Οι συνεργοί

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ο Κωνσταντίνος Γ. ήταν και στρατολογητής μελών της νέας γενιάς τρομοκρατών εξαιτίας της λειψανδρίας των τελευταίων χρόνων, γι αυτό το λόγο εξερευνούν λεπτομερώς τη γιάφκα της οδού Αλκαμένους ψάχνοντας στοιχεία που θα αναδείξουν άλλους συνεργούς.

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ο 29χρονος, είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του, το νέο βραχίονα που είχε δημιουργηθεί και ότι πλαισιωνόταν από τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία και αναζητά.

Η νέα γιάφκα

Μαζί με αυτά τα τέσσερα άτομα ερευνάται το ενδεχόμενο να προσπάθησαν να μεταφέρουν τον οπλισμό τους στη νέα γιάφκα. Ισως αυτός είναι και ο λόγος που ο 29χρονος εντοπίστηκε στις 04:30 τα ξημερώματα να κουβαλά τέσσερις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά.

Τα επόμενα χτυπήματα

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος αυτός τρομοκρατικός πυρήνας ετοίμαζε νέα εντυπωσιακά χτυπήματα. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνουν από τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρήκαν στη γιάφκα της πλατείας Αττικής.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοφακέλων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αμερικανικού ενδιαφέροντος. Εκτιμούν έτσι οι άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής ότι ενδεχομένως ο 29χρονος να προέβαινε σε μαζική αποστολή τρομοφακέλων έχοντας ως στόχο να «χαλάσει» το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Στις σημειώσεις βρέθηκαν βέβαια και διευθύνσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά που διέθεταν προς χρήση να προορίζονταν για κάποια βόμβα στην Αθήνα.

Τα χειρόγραφα και ο υπολογιστής του

Μεγάλη σημασία δίνουν οι αστυνομικοί στην ανάσυρση κρυπτογραφημένων δεδομένων από τον φορητό υπολογιστή του 29χρονου, με στόχο την ανάδειξη στοιχείων που τον εμπλέκουν σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως για παράδειγμα προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης τρομοκρατικών ενεργειών ή σχέδια νέων βομβιστικών ή άλλων επιθέσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook