Αλλαγή εκλογικού νόμου θέλει ο Βενιζέλος

αλλαγή-εκλογικού-νόμου-θέλει-ο-βενιζέ-165206

venizelosΕφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την προεδρική εκλογή σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη, όπως ανέφερε, αυτήν την στιγμή ο τόπος.

Αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε:« Μας ενημέρωσε ο Γκ. Χαρδούβελης για συζητήσεις στο Μιλάνο στο άτυπο Εκοφίν. 

Συζητήσαμε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στο επίκεντρο ήταν ο συντονισμός εθνικής προσπάθειας για οριστική και ασφαλή έξοδο από κρίση».

Στον απόηχο των εξαγγελιών Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει κούραση στον κόσμο. Όλοι αδημονούν για άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχει Εθνικός διχασμός γιατί η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον εύκολο ρόλο δημαγωγίας, παροχολογίας.

Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων χειρισμών . Σωστό είναι να έχουμε εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση. Στα τελειώματα είναι τα δύσκολα: Εθνική διαπραγμάτευση και εθνικό καθήκον αλήθειας. 

Όταν η κυβέρνηση λέει τις δύσκολες αλήθειες και η αντιπολίτευση λέει εύκολα ψέματα, η εικόνα είναι άνιση και ψευδή. Μπορούμε έτσι να αποπροσανατολίσουμε ως έθνος.

Για την κατάσταση στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ανέφερε: 

«Οι ΚΟ έχουν υποχρέωση δημοκρατική να επικοινωνούν με τον λαό και αυτό κάνουν. 

Εμείς είναι εύκολο να υιοθετήσουμε όλα τα αιτήματα αλλά το θέμα είναι τι είναι εφικτό και τι μπορεί να οδηγήσει σε κατεδάφιση του οικοδομήματος που έχουμε κτίσει.

Με αφορμή την επικείμενη έλευση της τρόικας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Η χώρα μας έχει ανάγκη από σύγχρονο κράτος. 

Όλοι οι πολίτες θέλουν αλλαγές, χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν οι πάντες. 

Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα που δεν πείθουν την κοινωνία. 

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πείσουμε γιατί έχουμε οφθαλμοφανή επιτεύγματα δημοσιονομικά και σημαντικά διαρθρωτικά». 

real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook