Αλέξης Τσίπρας: Τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων

αλέξης-τσίπρας-τα-πλεονάσματα-κάποιω-462686

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει λύση και για το ζήτημα του χρέους, ενώ στάθηκε στις επιδόσεις στην ελληνική οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικές

Τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού Νότου είναι τα υπερβολικά πλεονάσματα, έξω από όσα ορίζουν οι συνθήκες, του ευρωπαϊκού Βορρά, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου των χωρών του Νότου, ζητώντας «να τηρούν όλοι τους κανόνες». «Τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων», σημείωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει η αντίφαση αυτή να επιλυθεί, ειδικά σε ένα κλειστό κύκλωμα όπως είναι η Ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει λύση και για το ζήτημα του χρέους, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικές τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι, με την υπέρβαση της κρίσης και από την Ελλάδα, θα μπορέσουν οι χώρες του Νότου να θέσουν σε συζήτηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια σειρά από θέματα, όπως ένα ευρωπαϊκό ομόλογο, μια τραπεζική ένωση με πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων και έναν ισχυρό προϋπολογισμό της Ε.Ε. με προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, είπε ότι είναι αναγκαία μία ανθρώπινη πολιτική, ενώ κάλεσε την Ε.Ε. να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στη Συρία.

Όπως είπε, η πρωτοβουλία για τη Σύνοδο του Νότου έχει ήδη συμβάλλει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών συγκεκριμένων χωρών. «Συζητάμε όχι μόνο για το μέλλον αλλά και το παρόν της Ευρώπης», είπε και τόνισε ότι ο Νότος θα πρέπει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στις αλλαγές οι οποίες συμβαίνουν στην Ευρώπη.

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook