Αλέξης Τσίπρας: «Η δημοκρατία είναι διέξοδος και όχι απειλή και θα νικήσει»

αλέξης-τσίπρας-η-δημοκρατία-είναι-δι-194854

tsipras_evros«Όσο και αν επιχειρούν κάποιοι να φέρουν πίσω το 2010 και το 2012 δεν θα τα καταφέρουν», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας από την περιφερειακή συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη και αφού επανέλαβε πως θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου».

Τη βεβαιότητα πως πολύ σύντομα η χώρα θα αποκτήσει κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας πως η «Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές. Οι άρρωστες από τις καταχρήσεις δεκαετιών εξουσίες κλονίζονται. Η βουτηγμένη στις αμαρτίες διαπλοκή κλονίζεται. Η πολυπλόκαμη διαφθορά, κλονίζεται,» συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη ο κύριος Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής. Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής. Και σύμπτωση! Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες».

Ο κ. Τσίπρας για ακόμα μια φορά απο τη Θράκη προειδοποίησε πως «για όσα γίνονται σήμερα,για τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για όλες τις απορρυθμίσεις και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, για όλα τα σκάνδαλα, όσα χρόνια πριν και αν έγιναν, δεν θα αναζητηθούν μόνο πολιτικές ευθύνες. Θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και τα πολλαπλά διλήμματα που προκύπτουν από την προεδρική εκλογή » Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη. Αν θα περικοπούν κι άλλο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αν δηλαδή από συντάξεις πείνας γίνουν συντάξεις ξαφνικού θανάτου. Αν θα επιβληθεί ο νέος ΦΠΑ σε φάρμακα, νησιά, ξενοδοχεία. Αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αν η βαρβαρότητα αναδειχτεί σε ολοκληρωτικό εργασιακό καθεστώς. Κρίνεται το σήμερα και το αύριο της χώρας. Κρίνεται η δημοκρατία μας», συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.

Καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόεβλεψε πως «η συγκυβέρνηση που κρατάει στη ζωή το σάπιο σύστημα και κλέβει το ψωμί από το τραπέζι εν ονόματι των μνημονίων τελειώνει. Μια βεβαιότητα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση. Κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook