Αλέξης Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να τελειώσει το δράμα του ελληνικού λαού

αλέξης-τσίπρας-ήρθε-η-ώρα-να-τελειώσει-188634

tsipras14«Το δράμα που ζει η χώρα, το δράμα που ζει η κοινωνία, το δράμα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, ήρθε η ώρα να τελειώσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα Ιωάννινα, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση ότι «υποχωρεί πλήρως στις ορέξεις των δανειστών» και της τρόικας που ζητάει «την κεφαλή εκατομμυρίων ανθρώπων επί πίνακι» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα απολυταρχικό καθεστώς που έχουν εφαρμόσει στη χώρα τρόικα και συγκυβέρνηση και υποστήριξε ότι το μόνο επιχείρημά τους είναι ο φόβος. «Δεν έχουν άλλο πραγματικό επιχείρημα, παρά μόνο το φόβο. Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων.

Έτσι και το καθεστώς των μνημονίων δε στηρίζεται στη λογική αλλά στον τρόμο του ΑΤΜ. Στη τρομοκράτηση ότι αν σηκώσουμε κεφάλι και ζητήσουμε εκλογές, θα μας το κόψουν το κεφάλι. Στον εκβιασμό ότι οι αγορές θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αν δεν τους αρέσει η κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «Στην προπαγάνδα του φόβου δεν διστάζουν να υπονομεύσουν την οικονομία, το αύριο, την εικόνα της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολος «Ξέρουμε ότι ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας, προκειμένου να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, είναι ικανοί για όλα.

Ξέρουμε όμως επίσης ότι η θέληση και η δράση του λαού μπορεί να αλλάξει όλα όσα τώρα φαίνονται δεδομένα και αμετακίνητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη θέληση και δράση του λαού, τη θεωρούμε προϋπόθεση της σωτηρίας της κοινωνίας και της πατρίδας. Δεν αρκεί η ανάθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αυτής της δύσκολης υπόθεσης. Πρέπει να γίνει υπόθεση εκατομμυρίων Ελλήνων. Εμείς, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να αθετήσουμε τις αρχές, την πολιτική, τις δεσμεύσεις μας απέναντί σας. Σε καμιά περίπτωση. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μαχόμαστε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Κοινωνικό και πολιτικό. Και στην προσπάθεια αυτή, δεν θα χαρίσουμε κανέναν στους αυτουργούς των μνημονίων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook