Αθώος ο 30χρονος Χανιώτης για το θανατηφόρο τροχαίο με μηχανάκι στην οδό Ακρωτηρίου

αθώος-ο-30χρονος-χανιώτης-για-το-θανατηφ-754001

Αθώο έκρινε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Κρήτης τον 30χρονο σήμερα κατηγορούμενο που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στην οδό Ακρωτηρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 78χρονου οδηγού μοτοποδηλάτου τον Απρίλιο του 2011.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί ποινή 18 μηνών με αναστολή.

Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε πως η υπαιτιότητα για το τραγικό συμβάν ανήκει αποκλειστικά στον θανόντα. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνου του πρωινού της 11ης Απριλίου του 2011.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, το θύμα, οδηγώντας ένα «παπάκι» ανέβαινε την οδό Ακρωτηρίου προς Αεροδρόμιο όταν στο ύψος του μνημείου του Ηλιακη, για να προσπεράσει τα οχήματα που περίμεναν να στρίψουν αριστερά, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Εκεί κινούταν ο 23χρονος με ΙΧ αυτοκίνητο, ο οποίος παρότι σύμφωνα με τον μάρτυρα δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ο 78χρονος σκοτώθηκε ακαριαία ενώ σύμφωνα με την πραγματογνωμοσυνη, πάνω στο μοτοποδήλατο μετέφερε ένα σακί 40 κιλών με καλαμπόκι ενώ ανάμεσα στα πόδια του είχε έναν κουβά με αποφάγια που προφανώς προορίζονταν για ζωοτροφή.

Ο 30χρονος κρίθηκε ομόφωνα αθώος μετά από ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook