Αδυνάτισμα μετά τις γιορτές | Οι δίαιτες-απάτη που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

αδυνάτισμα-μετά-τις-γιορτές-οι-δίαιτε-478702

Ειδικά αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, οπότε και πιθανότατα έχουμε φάει λίγο (…) παραπάνω, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν κάποια νέα δίαιτα, τα γυμναστήρια γεμίζουν με νέες συνδρομές (που σχεδόν ποτέ δεν τηρούνται…) και γενικώς υπάρχει μια διαδεδομένη τάση για έναν “πιο υγιεινό” τρόπο ζωής.

Εάν σκέφτεστε και εσείς να αλλάξετε την καθημερινότητά σας και να ζείτε από εδώ και στο εξής “πιο υγιεινά”, αυτό είναι υπέροχο. Αλλά πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσετε θύματα κάποιας κλασικής “δίαιτας-απάτης”.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου συνοψίζει την ιατρική βιβλιογραφία που υπάρχει σχετικά με την απώλεια βάρους μέσα από την ιστοσελίδα της, η οποία είναι αφιερωμένη στο πώς μπορούν οι πολίτες να αποφύγουν τα “ψεύτικα” προγράμματα διατροφής.

Υπάρχει μόνο ένας υγιής τρόπος να χάσετε βάρος: Να τρώτε λιγότερο, να γυμνάζεστε περισσότερο και να επιμείνετε σε αυτό το πλάνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να περιμένετε θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα, ο οργανισμός αυτός συνοψίζει τις ακόλουθες “δίαιτες-απάτη” που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να προσέχουμε να τις αποφεύγουμε πάντα:

“Χάστε βάρος ανεξάρτητα από την ποσότητα που τρώτε από τα αγαπημένα σας φαγητά!” – Κάθε διαιτητικό πλάνο που ισχυρίζεται ότι μπορείτε να φάτε πολλές τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας και ταυτόχρονα να χάσετε βάρος είναι ψεύτικο. Η απώλεια βάρους απαιτεί λογικές επιλογές τροφών.

“Χάστε βάρος μόνιμα! Ποτέ ξανά δίαιτα!” – Ακόμα και αν καταφέρετε να χάσετε κάποια κιλά αρχικά, να ξέρετε ότι η μόνιμη απώλεια βάρους απαιτεί και μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μην εμπιστεύεστε δίαιτες που υπόσχονται “άπαξ και δια παντός” αποτελέσματα, χωρίς συνεχή συντήρηση.

“Απλώς πάρτε ένα χάπι!” – Γιατροί, διαιτολόγοι και άλλοι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν “μαγικές” δίαιτες για να χάσετε βάρος χωρίς σωστή διατροφή και άσκηση. Ακόμη και τα χάπια που έχουν εγκριθεί από τους διεθνείς φαρμακευτικούς οργανισμούς και μειώνουν την απορρόφηση του λίπους ή σας βοηθούν να τρώτε λιγότερο και να αισθάνεστε χορτάτοι, πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα με ένα διατροφικό πλάνο χαμηλών θερμίδων, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τακτική άσκηση.

“Χάστε Χ κιλά σε Χ ημέρες!” – Η απώλεια βάρους με ρυθμό μισό ή το πολύ ένα κιλό την εβδομάδα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το χάσετε μόνιμα. Οι δίαιτες που υπόσχονται αστραπιαία απώλεια βάρους είναι απάτη. Υπάρχει, μάλιστα, πιθανότητα να καταστρέψουν την υγεία σας.

“Όλοι χάνουν βάρος με αυτήν τη δίαιτα!” – Οι διατροφικές και η ιδιαιτερότητες στην υγεία είναι μοναδικοί παράγοντες στον καθένα μας ξεχωριστά. Δεν υπάρχει ένας τύπος δίαιτας που να ταιριάζει σε όλους. Συνομιλήστε με το γιατρό σας για να καταρτίσετε ένα διατροφικό πλάνο και ένα πρόγραμμα άσκησης που να είναι κατάλληλο για τον δικό σας τρόπο ζωής και τον μεταβολισμό σας.

“Χάστε βάρος με ένα επίθεμα ή κρέμα αδυνατίσματος!” – Όταν βλέπετε ή ακούτε για ένα τέτοιο πλάνο δίαιτας, πείτε απλά “όχι, ευχαριστώ”. Μην πιστεύετε όποιον σας λέει ότι τέτοιες δίαιτες είναι καλές και αποτελεσματικές. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να φορέσετε ή να εφαρμόσετε στο δέρμα σας και το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο.

iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook