«Αγώνας δρόμου» Δήμου Χανίων και ΕΒΕΧ για τo Open Mall στην Πλατεία 1866

αγώνας-δρόμου-δήμου-χανίων-και-εβεχ-758071

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου Δήμος Χανίων και ΕΒΕΧ πρέπει να έχουν καταθέσει τον πλήρη φάκελο για τη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στην περιοχή πέριξ της Πλατείας 1866. 

Παρόλο που το 80% των παρεμβάσεων αφορά τον δημόσιο χώρο και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Χανίων (ράμπες, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, ενεργειακός φωτισμός κλπ) για να κατατεθεί η υποψηφιότητα χρειάζεται η συναίνεση του 70% των εμπορικών επιχειρήσεων (πλην υγειονομικού ενδιαφέροντος) της περιοχής που πρέπει να είναι τουλάχιστον 50. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στις επιχειρήσεις αυτές αφορούν τις προσόψεις τους και χρηματοδοτούνται με 2.000 ευρώ για την κάθε μία. Το δε σύνολο της δημόσιας παρέμβασης φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ. Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο καθηγητής πολυτεχνείου και συνεργάτης του Δήμου Χανίων για το θέμα, Ευθύμιος Μπακογιάννης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΒΕΧ με στόχο την ενημέρωση των ωφελούμενων επιχειρηματιών, κάνονας λόγο για ένα «πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα» για το οποίο ήδη είναι έτοιμοι πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα.

Την αισιοδοξία του ότι οι καταστηματάρχες θα συνεναίσουν και το πρόγραμμα θα προχωρήσει εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης: «Τα μέλη μας έχουν καταλάβει πόσο θετικό θα είναι το έργο» τόνισε.

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων, η αντιδήμαρχος Ελπίδα Τσιτσιρίδη σημείωσε ότι «αυτό το οποίο περιγράφεται στην πρόταση είναι κάτι που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη γιατί αναβαθμίζεται το κέντρο της, η πλατεία 1866 και οι πέριξ δρόμοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους δημότες και τους επισκέπτες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook