Αγωγές κατά του Δήμου Χανίων από κατοίκους της Παλιάς Πόλης

αγωγές-κατά-του-δήμου-χανίων-από-κατοί-60537

xaniaΣε ομαδικές αγωγές κατά του Δήμου Χανίων για τα χρόνια προβλήματα της Παλιάς Πόλης προσανατολίζονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Αυτό αναφέρεται σε ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των κατοίκων της Παλιάς Πόλης Χανίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Στο ψήφισμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η συνέλευση διαπιστώνει πως τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαβίωση των κατοίκων της Παλιάς Πόλης όχι μόνο παραμένουν άλυτα, κληροδοτημένα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά συνεχώς επιδεινώνονται. Οι καλές προθέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την επίλυση και παραπέρα βελτίωση των πραγμάτων δεν έχουν σχέση με την τραγική πραγματικότητα. Η άτυπη 20μελής ‘ειδική επιτροπή’ που συστάθηκε με την από 8-8-2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων συνεδρίασε μία και μόνη φορά μετά απο 8 μήνες στις 18-4-2013. Ποιος γνωρίζει τα συμπεράσματά της και τις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της Π.Π.; Αποδείχτηκε ότι ήταν ένα τέχνασμα και μόνον η σύσταση αυτής της επιτροπής για να πάει το θέμα στις καλένδες.

Θέτει προ των ευθυνών τους και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τα όσα καταγγέλλει και ζητά να πάρουν ξεκάθαρη θέση».

Στη συνέχεια η συνέλευση «καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή:

1. Για παράνομη χορήγηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πυκνοδομημένο ιστό της Παλιάς Πόλης που είναι και αρχαιολογικός χώρος. (Νέα πελατειακή πρακτική).

2. Για παράνομη και καταχρηστική παραχώρηση Δημόσιου χώρου. (Επίσης πελατειακή πρακτική).

3. Για πλημμελή έως ανύπαρκτη αστυνόμευση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4. Για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους, τις πλατείες και τα σοκάκια της Π.Π..

5. Για τον παράνομο αποκλεισμό (με κάγκελα και αλυσίδες) των κατοίκων από τα σπίτια τους.

6. Για το γεγονός ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τη Δημοτική Αρχή είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Π.Π (μεταξύ άλλων και το ανθρώπινο δικαίωμα μας στον ύπνο).

7. Για την εκ των πραγμάτων εχθρική αντιμετώπιση μας.

8. Για παντελή έλλειψη ενημέρωσης σε σχέδια (αν υπάρχουν) έκτακτης ανάγκης.

Τέλος οι κάτοικοι που συμμετείχαν στη συνέλευση δηλώνουν:

«Οτι θα υπερασπιστούμε τους κοινόχρηστους χώρους της Π.Π. σπιθαμή προς σπιθαμή.

Οτι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά το δικαίωμα πρόσβασης στα σπίτια μας όλο το 24ωρο με τα οχήματα μας όποτε και όταν έχουμε ανάγκη.

Οτι θα αναθέσουμε σε δικηγόρο τη διερεύνηση δυνατότητας να υποβάλουμε ομαδικές αγωγές κατά του Δήμου και ακόμη ποινικών διώξεων κατά παντός αυτουργού».

Ακόμη «θέτουν το μέγα ερώτημα: Ποιος ωφελείται από την απομάκρυνση των κατοίκων, με την ασκούμενη πολιτική της Δημ. Αρχής; Μήπως υπάρχει σχέδιο να περάσει η Π.Π. σε άλλα χέρια;

Τέλος, η Γενική Συνέλευση απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους τους κατοίκους του Νομού για συμπαράσταση, ενεργή και ουσιαστική, στους κατοίκους εκείνους που με την παραμονή τους σήμερα στην Παλιά Πόλη τη συντηρούν, τη διατηρούν και τη διαιωνίζουν».

 

Πηγή : Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook