Έχεις άγχος; Με αυτά τα βήματα θα το καταπολεμήσεις!

έχεις-άγχος-με-αυτά-τα-βήματα-θα-το-κατ-585383

Η αλήθεια είναι ότι το στρες είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στις μέρες μας. Η ζωή είναι γεμάτη με αγχωτικές καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Ωστόσο, για να τις αντιμετωπίσετε πρέπει πρώτα να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας. Οι ρυθμοί καθημερνότητας ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα ειδικοί και μη αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης για το άχγος και τις κρίσεις πανικού.

Μάσησε τσίχλα. Σύμφωνα με έρευνες, όταν έχεις έντονο άγχος μάσησε μια τσίχλα και έτσι θα μειώσεις τα επίπεδα άγχους. Το μάσημα της τσίχλας βοηθάει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και κατά συνέπεια να χαλαρώσεις.

Διάφορες μυρωδιές. Δεν σου έχει τύχει να είσαι κάπου, να έχεις μυρίσει όμορφες μυρωδιές και αμέσως να γαληνεύεις ή να χαμογελάς; Οι μυρωδιές, μπορούν να λειτουργήσουν καταπραϋντικά. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, όταν έδωσαν σε άτομα να μυρίσουν πορτοκάλι και λεβάντα, αισθάνθηκαν πιο ήρεμοι.

Γράψε τις σκέψεις σου. Σίγουρα το έχεις ακούσει πολλές φορές. Πραγματικά, κάντο! Μέσα στην ημέρα κάνουμε πάρα πολλές σκέψεις και πολλές από αυτές είναι αρνητικές. Όταν τις καταγράψεις και τις ξανα δεις, θα σου φαίνονται τελείως διαφορετικές και θα μπορείς να επιλύσεις τα προβλήματα σου πιο εύκολα.

Γυμνάσου! Η γυμναστική προσφέρει πολλά οφέλη στην ψυχική μας υγεία. Καθαρίζει το μυαλό και κάνουμε και ένα «διάλειμμα» από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αφιέρωσε καθημερινά τουλάχιστον 20 λεπτά άσκησης και θα δεις τεράστια διαφορά.

Πάρε ανάσες. Οι ασκήσεις αναπνοής είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσεις και να ”διώξεις” από πάνω σου όλο το άγχος. Κάτσε σε ένα ήρεμο μέρος για 5-10 λεπτά και ανάπνευσε αργά από τη μύτη και εξέπνευσε το ίδιο αργά. Με αυτό τον τρόπο, εστιάζετε στην ηρεμία του μυαλού σας και το καθαρίζετε από τις αρνητικές σκέψεις.

Άκου μουσική. Έχει παρατηρηθεί πως άτομα που ακούγανε χαλαρωτική μουσική έχουν άμεση ηρεμιστική επίδραση στον εγκέφαλο. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα επίπεδα κορτιζόλης που είναι η ορμόνη του στρες. Την επόμενη φορά που θα έχεις άγχος, λοπόν, φόρεσε για λίγο τα ακουστικά σου ακούγοντας χαλαρωτική μουσική και θα σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Πηγή: faysbook.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook