Έφτιαξε την λακκούβα μόνος του και έστειλε τον… λογαριασμό στο Υπουργείο

έφτιαξε-την-λακκούβα-μόνος-του-και-έστ-293545

Το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο δόξης λαμπρό για την χώρα μας. Και αν υπάρξει δικαίωση του Άγγλου, ίσως θα ήταν μια καλή σκέψη να αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε και εδώ. Όπου όπως είναι γνωστό, τα έργα στους δρόμους βρίσκονται στις ανεξιχνίαστες διαθέσεις κάθε είδους υπηρεσίας και στο ενδεχόμενο φιλότιμο κάθε εργολάβου.

Η περίπτωση του Άγγλου Κρις Μπάρτον είναι πραγματικά μοναδική στα χρονικά και της χώρας του. Όντας ανήμπορος να κάνει χρήση του πάρκινγκ του λόγω έργων που γίνονταν στο πεζοδρόμιό του, και παρά τα παράπονα που έκανε και δεν εισακούστηκαν, αγόρασε τα υλικά και με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε να κάνει αυτό που οι υπηρεσίες καθυστερούσαν να κάνουν, να κλείσει την τρύπα. Η οποία, για να μην πάει ο νους σας στο ελληνικό κακό, ήταν ανοιχτή για μόλις πέντε ημέρες…

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η ιστορία δεν τελειώνει σ’ αυτό το σημείο, όπως ίσως συνέβαινε σε άλλες χώρες. Αλλά μιας και μιλάμε για την Αγγλία, ο αθεόφοβος Κρις αποφάσισε ότι ήταν δίκαιο και πρέπον να στείλει στην αρμόδια αρχή και τον… λογαριασμό. Ο οποίος με βάση τις αποδείξεις που είχε και την εργασία που έκανε, έφθασε τις 688 λίρες Αγγλίας (περί τα 935 ευρώ).

Η κίνησή του σχολιάστηκε ευνοϊκά από όλα τα Μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας, αλλά και τα social media. Αν και δεν υπάρχει νομολογία που να επιτρέπει την ικανοποίηση του αιτήματός του, η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συζήτηση τέτοιων περιπτώσεων κρατικής αυθαιρεσίας.

Τουλάχιστον για την Αγγλία, γιατί ένα τέτοιο περιστατικό στην Ελλάδα ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Όχι μόνο για τον λογαριασμό, αλλά γιατί ο αντίστοιχος Έλληνας Κρις θα βρισκόταν επί μέρες επάνω από την τρύπα, φέρνοντας τα κανάλια και φωνάζοντας το κλασικό ελληνικό λογύδριο: «για όλα φταίει η Πολιτεία».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook