Έφτιαξαν «οικισμό – καταφύγιο» για πλούσιους | Πολυτελή διαμερίσματα σε περίπτωση καταστροφής

έφτιαξαν-οικισμό-καταφύγιο-για-πλ-258831

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, τι θα κάνατε σε περίπτωση ενός κατακλυσμιαίου γεγονότος, ενός αρμαγεδδώνα, η πιο απλά, την καταστροφή του κόσμου;

katafygio1Ο Ρόμπερτ Βισίνιο φαίνεται πως το σκέφτηκε και αποφάσισε να πράξει τα δέοντα. Επέλεξε το χωριό Ρότενσταϊν, στα 15 χιλιόμετρα νότια από τη Γένα, στη Γερμανία και μετέτρεψε μια έκταση 21,173 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διαμερίσματα υπέρ-πολυτελείας στα οποία θα μπορούν να προστατευτούν οικογένειες για έναν ολόκληρο χρόνο. katafygio2Φυσικά δε χρειάζεται να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ αφορά στη σωτηρία, μόνο των ζάμπλουτων που θα μπορέσουν να κερδίσουν μια θέση σε αυτά τα καταφύγια, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

katafygio3Το καταφύγιο πέντε αστέρων ονόματι «Vivos Europa One», προσφέρει στους ενοίκους του πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, εστιατόρια, εξωτερικούς χώρους και πρόσβαση σε ελικόπτερο. Μπορεί να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη, προστατεύει σε περίπτωση χημικού πολέμου, σεισμού, τσουνάμι, ή οποιασδήποτε άλλης καταστροφής.

kataf4Κάθε οικογένεια, εφόσον καταβάλλει το κατάλληλο αντίτιμο, θα παραλάβει τα κλειδιά για ένα «φτωχικό», μεγέθους 233 τ.μ., το οποίο μπορούν να ανακατασκευάσουν ή απλά να διακοσμήσουν, όπως επιθυμούν.

kataf5Πέραν αυτών, ο «οικισμός – καταφύγιο» θα διαθέτει κοινούς χώρους, μεταξύ των οποίων θα είναι δρόμοι, κελάρι με κρασιά, δωμάτια προσευχής, αίθουσες διδασκαλίας, τηλεοπτικό σταθμό και χώρο κράτησης για πιθανούς παραβάτες.

kataf6Το συγκεκριμένο καταφύγιο δεν κατασκευάστηκε από το μηδέν, από τον Βισίνο. Το είχαν κατασκευάσει οι Ρώσοι, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σαν φρούριο για στρατιωτικό εξοπλισμό και το αγόρασε ο Βισίνο, έναντι 220 εκατομμυρίων ευρώ.

kataf7

kataf8

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook