Ακόμα μετράμε τουριστάκια! Δείτε τα εντυπωσιακά νούμερα για τα αεροδρόμια της Κρήτης

ακόμα-μετράμε-τουριστάκια-δείτε-τα-εν-88521

aerodromio-xania-touristes_468_334_sΑύξηση της τάξεως του 15,2% καταγράφουν οι αφίξεις από το εξωτερικό την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Όσον  αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόµιο Ηρακλείου συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόµια των Αθηνών (13,6%) και της Ρόδου (10,2%) ενώ στην ένατη θέση, όπως βλέπετε στον πίνακα που παρατίθεται, βρίσκεται το αεροδρόμιο των Χανίων (4,6%).

Ο κύριος σταθµός εισόδου που συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι αυτός των Ευζώνων (11,4%)

afixeisjan-sept13Ανθρωπογεωγραφία

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (88,7%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεµβρίου 2013 αύξηση 13,6%,μ έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεµβρίου 2012, ενώ τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 6,6%. Σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται, από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Σερβία, τη Γερµανία, την Πολωνία την Ολλανδία και την Ιταλία ενώ σηµαντική µείωση των αφίξεων παρατηρείται, από το Ηνωµένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή κατέχει η Γερµανία (12,2%) και ακολουθούν το Ηνωµένο Βασίλειο (10,2%), η Ρωσία (7,8%), η Γαλλία (6,7%), και η Ιταλία (5,7%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Ασία µε µεγάλη συµβολή αφίξεων από την Τουρκία και από την Αµερική µε µεγάλη συµβολή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook