Έφτασε στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας

έφτασε-στο-βατικανό-ο-αλέξης-τσίπρας-170468

tsipras-vaticanoΜε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο Α’ συναντάται σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο Βατικανό για μια 20λεπτη συνάντηση με τον Ποντίφικα.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης, θα συζητηθούν θέματα όπως η φτώχεια και ο αποκλεισμός, η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό και το φυσικό περιβάλλον. Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται για πρώτη φορά με Ελληνα πολιτικό αρχηγό και «αυτό είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και η διεθνής αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενα από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο για τη συνάντηση είναι ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάιερ – νόμιμος εκπρόσωπος του transform («δεξαμενή σκέψης» του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο οποίος πριν από χρόνια ήταν πρόεδρος του ΚΚ Αυστρίας). Στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα θα μετάσχει ο Βάλτερ Μπάιερ και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ.Τσίπρας πάντως δεν θα χρειαστεί να ανατρέψει και τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, αφού το εθιμοτυπικό δεν προβλέπει υποχρεωτικά αμφίεση με γραβάτα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook